«Έπραξα το καθήκον μου…» λέει στον «Π.Λ.» η Συντονίστρια του Ρ/Σ της ΕΡΤ Ιωαννίνων

on .

ERA

• Την δική της απάντηση δίνει η Συντονίστρια του Ρ/Σ ΕΡΤ Ιωαννίνων κ. Αγγελική Παππά, απαντώντας ουσιαστικά στους τέσσερις δημοσιογράφους - εξωτερικούς συντάκτες του Σταθμού (Βάσω Γκόρου, Σωτήρη Αργύρη, Κώστα Παπαθεοδώρου και Βασίλη Παππά), οι οποίοι με επιστολή τους και προς τον «Π.Λ.», που δημοσιεύθηκε στις 22 Νοεμβρίου 2017, επιτίθεντο στην Συντονίστρια, κατηγορώντας την για ευθεία παρέμβαση στο δημοσιογραφικό τους έργο, κάνοντας μάλιστα λόγο για «διοικητικές εμμονές».
Η κ. Αγγελική Παππά με επιστολή της στον «Π.Λ.» απαντά (έστω και μετά από 2,5 μήνες!) στις κατηγορίες, τονίζοντας ότι απλώς εκτελεί πιστά τα καθήκοντά της. Ολόκληρη η επιστολή της Συντονίστριας της ΕΡΤ Ιωαννίνων έχει ως εξής:
«Από τις 11/6/2015, με το άνοιγμα και την επαναλειτουργία της ΕΡΤ, αναλαμβάνοντας καθήκοντα Συντονίστριας – Προϊσταμένης του Ρ/Σ Ιωαννίνων, διορισμένη νομίμως με απόφαση του ΔΣ της ΕΡΤ, κλήθηκα να αντιμετωπίσω μια στρεβλή κατάσταση.
Ειδικότερα στο δυναμικό του σταθμού εντάσσονται 4 δημοσιογράφοι– εξωτερικοί συντάκτες, για τους οποίους, όπως και για το υπόλοιπο προσωπικό του σταθμού, καλούμαι ως Συντονίστρια να υπογράφω κάθε μήνα υπεύθυνες δηλώσεις καθημερινής παρουσίας τους στο σταθμό, δυνάμει εγκυκλίων και εγγράφων ανωτέρων μου, τις οποίες και δεν μπορώ να παρακάμψω.
»Καλούμενη λοιπόν να εκτελώ ορθά και νόμιμα τα καθήκοντά μου, μη έχοντας καμία προσωπική διαφορά ή εμμονή (όπως μου καταλογίζεται) με τους ανωτέρω δημοσιογράφους, δεν προέβην τον Νοέμβριο του 2017, σε υπογραφή υπεύθυνων δηλώσεων καθημερινής παρουσίας τους στο χώρο, γιατί πολύ απλά δεν προσέρχονταν καθημερινά, παρά μόνο βεβαίωσα τις μέρες τις οποίες πραγματικά προσήλθαν.
»Πώς λοιπόν οι εκλεκτοί κατά τ’ άλλα συνάδελφοί μου, προβαίνουν με το από 21/11/2017 κείμενό τους, το οποίο απέστειλαν, σε όλες τις ενώσεις συντακτών και δημοσιογράφων, σε ενημερωτικά sites και blogs, καθώς και σε τοπική εφημερίδα, σε χαρακτηρισμούς, όπως εμμονική, μισαλλόδοξη, με εσκεμμένη άγνοια και μίζερη διοικητική αντίληψη;
»Από πότε η ορθή εκτέλεση των καθηκόντων, αποτελεί μίζερη και εμμονική αντίληψη; Πώς εγώ ως Συντονίστρια θα προβαίνω σε υπογραφή «ψευδών» δηλώσεων, με ό,τι συνέπεια διοικητική, ποινική, πειθαρχική αυτό συνεπάγεται;
Καμία λοιπόν διοικητική εμμονή – καμία μισαλλοδοξία, αντιθέτως υπευθυνότητα και πιστή τήρηση και εκτέλεση των καθηκόντων μου.
»Αυτά προς αποκατάσταση της αλήθειας, καθότι αποτελεί χρέος και υποχρέωσή μου, η ορθή και σωστή τήρηση των εξ άνωθεν οδηγιών, με απώτερο σκοπό και στόχο μου την εύρυθμη και γόνιμη λειτουργία του Σταθμού, τον οποίο  έχω κληθεί να υπηρετώ».

ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ