Μεγάλη ανταπόκριση στην Ημερίδα για την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση

on .

ARSAKEIA MPAMPINIOTHS 6 2 18
• Περισσότεροι από 200 εκπαιδευτικοί και στελέχη της εκπαίδευσης όλων των βαθμίδων συμμετείχαν στην Ημερίδα Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης με θέμα: «Ο εκπαιδευτικός στον 21ο αιώνα» η οποία διοργανώθηκε από την Εποπτεία των Σχολείων της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας το περασμένο Σάββατο στα Αρσάκεια Σχολεία Ιωαννίνων.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους πολλοί πανεπιστημιακοί καθηγητές και απηύθηναν χαιρετισμούς ο Αρχιμανδρίτης Ιωήλ, εκπρόσωπος της Ιεράς Μητρόπολης Ιωαννίνων, ο Παντελής Κολόκας, Αντιδήμαρχος Παιδείας και ο Καθηγητής Αναστάσιος Μικρόπουλος, Πρόεδρος τού Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης τού Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Η Διευθύντρια του Αρσακείου Δημοτικού Ιωαννίνων, Ελένη Παπανικολάου, παρουσίασε δύο εξέχουσες προσωπικότητες της πανεπιστημιακής κοινότητας, τον Καθηγητή Γλωσσολογίας Γεώργιο Μπαμπινιώτη, πρ. Πρύτανη Πανεπιστημίου Αθηνών και Πρόεδρο της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας και τον Ιωάννη Παρασκευόπουλο καθηγητή Ψυχολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών και Γενικό Γραμματέα τής Φ.Ε.
Ο κ. Μπαμπινιώτης στην εισήγησή του παρουσίασε μια καινοτόμο πρόταση της διδασκαλίας της γραμματικής τονίζοντας ότι η «κρίσιμη ηλικία» για την κατάκτηση της μητρικής γλώσσας είναι η περίοδος των 2 έως 12 ετών, ενώ ο κ. Παρασκευόπουλος μίλησε για «Μαθησιακά και ψυχολογικά προβλήματα παιδικής ηλικίας. Η ψυχοπαιδαγωγική διαχείρισή τους στο σχολείο και στην οικογένεια: δώδεκα συν τρεις (12+3) προτάσεις».
Στην Ημερίδα, εκτός από τις δύο κεντρικές εισηγήσεις, πραγματοποιήθηκαν δύο ζώνες παράλληλων εισηγήσεων - εργαστηρίων με οργανωμένες δραστηριότητες από διακεκριμένους στον χώρο της εκπαίδευσης επιστήμονες.

ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ