Προς… αναβάθμιση τα σχολικά γυμναστήρια στα Γιάννενα

on .

POLYKLADIKO GYMNASTHRIO MPEGKAS

• Ζωντανοί «πυρήνες» αθλητισμού είναι τα γυμναστήρια που διαθέτουν τα σχολεία των Ιωαννίνων, καθώς, πέρα από τους χιλιάδες μαθητές, σ’ αυτά γυμνάζονται σε εβδομαδιαία βάση και πολλά φιλοξενούμενα ερασιτεχνικά σωματεία της πόλης!
Ωστόσο, η εικόνα που παρουσιάζουν σήμερα δεν είναι καλή, καθώς οι φθορές είναι πολλές και οι παρεμβάσεις που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια στα σχολικά κλειστά γυμναστήρια υπήρξαν ελάχιστες.
Αυτό όμως αλλάζει σιγά – σιγά, αφού ο Δήμος Ιωαννιτών έχει ξεκινήσει ήδη την υλοποίηση προγράμματος αναβάθμισης των αθλητικών χώρων στα σχολεία της πόλης! Η αρχή έγινε ήδη με το γυμναστήριο του συγκροτήματος των 8ου Γενικού Λυκείου, 1ου ΕΠΑΛ και 1ου Εργαστηριακού Κέντρου Ιωαννίνων, το οποίο παραδόθηκε χθες προς χρήση, παρουσία του Δημάρχου Θωμά Μπέγκα, του Αντιδημάρχου Έργων Γιάννη Λιόντου και της Προέδρου της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Βούλας Τσίλη.
Ο Θωμάς Μπέγκας
Κυριολεκτικά αγνώριστο παραδόθηκε το κλειστό γυμναστήριο του 8ου ΓΕΛ Ιωαννίνων το οποίο θα αποτελέσει «οδηγό» για την αναβάθμιση και των υπόλοιπων σχολικών γυμναστηρίων του Δήμου.
Όπως τόνισε σε δηλώσεις του χθες ο Θωμάς Μπέγκας, συνεχίζεται η αποκατάσταση των γυμναστηρίων στις σχολικές μονάδες του Δήμου την ίδια στιγμή που συνεχίζονται και οι παρεμβάσεις στις κτιριακές υποδομές των σχολείων. «Για εμάς σημασία έχει να παραδίδουμε ποιοτικά έργα. Όλοι γνωρίζετε πως το συγκεκριμένο κλειστό γυμναστήριο ήταν σε μια πολύ κακή κατάσταση αλλά σήμερα παραδίδουμε στους νέους της πόλης μας ένα νέο, αναβαθμισμένο γυμναστήριο χωρίς να σταματάμε εδώ καθώς στόχος μας είναι να αναβαθμιστούν όλα τα γυμναστήρια των σχολικών μονάδων», σημείωσε ο Δήμαρχος.
Άλλες παρεμβάσεις
«Οι παρεμβάσεις μας σε ότι έχει να κάνει με τον αθλητισμό είναι ενταγμένες σε έναν συνολικό σχεδιασμό. Θέλω να θυμίσω πως έχουν ήδη ολοκληρωθεί οι εργασίες αναβάθμισης  στα γήπεδα Ανατολής και Περάματος ενώ έπονται και οι ανοιχτές εγκαταστάσεις στο Πέραμα. Ταυτόχρονα εξελίσσονται οι εργασίες σε δύο ανοιχτούς αθλητικούς χώρους, στην Κιάφα και την Καλούτσιανη, οι οποίες θα εξυπηρετήσουν τις ανάγκες δύο περιοχών που για πολλά χρόνια υστερούσαν εκτός των άλλων και στον τομέα των αθλητικών υποδομών», τόνισε ο κ. Μπέγκας.
Πρόσθεσε δε ότι «η Δημοτική Αρχή αποδεικνύει για μια ακόμα φορά στην πράξη τη φιλοσοφία των συνεργιών καθώς σύντομα, μαζί με την Περιφέρεια Ηπείρου, θα θέσει σε λειτουργία το νέο κλειστό γυμναστήριο στο ΠΕΑΚΙ, η λειτουργία του οποίου θα αποσυμφορήσει σημαντικά το ΕΑΝΚΙ».
Ο Αντιδήμαρχος Έργων
Από την πλευρά του, ο Αντιδήμαρχος Έργων Γιάννης Λιόντος αναφέρθηκε στις παρεμβάσεις που έγιναν στο χώρο και οι οποίες είχαν να κάνουν τόσο με την μόνωση της στέγης, την ηχομόνωση και τη θέρμανση του κτιρίου όσο και με την ανακατασκευή του γηπέδου με ειδικό αντικραδασμικό υλικό.
«Είμαι ικανοποιημένος γιατί παραδίδουμε ένα χώρο αξιοπρεπή μα πάνω απ' όλα ασφαλή για όλους όσους γυμνάζονται σε αυτόν. Επίσης, να τονίσω πως με τη συνεργασία των Σωματείων τοποθετήθηκαν νέοι λαμπτήρες τεχνολογίας LED κάτι που δείχνει πως ο αθλητισμός δημιουργεί συνεργασίες οι οποίες φέρνουν καλύτερα αποτελέσματα», υπογράμμισε, προσθέτοντας ότι σύντομα θα ξεκινήσουν και οι υπόλοιπες παρεμβάσεις στα γυμναστήρια αλλά και σε αυλές σχολείων.
Θα υπάρξει συνέχεια
Για  δικαίωση μιας πολύ σημαντικής προσπάθειας έκανε λόγο από τη μεριά της η Πρόεδρος της  Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Βούλα Τσίλη. «Στόχος μας είναι και τα υπόλοιπα γυμναστήρια των σχολείων να λειτουργούν όπως αυτό που παραδώσαμε σήμερα», είπε χαρακτηριστικά, ευχαριστώντας καθηγητές, μαθητές, σωματεία και αθλητές για την υπομονή που έκαναν μέχρι να παραδοθεί το κλειστό γυμναστήριο. Παράλληλα, τόνισε πως όλοι πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί στη χρήση του προκειμένου να διατηρηθεί στην κατάσταση που είναι σήμερα.
Την ικανοποίησή τους, τέλος, για το αποτέλεσμα εξέφρασαν τόσο οι Διευθυντές των σχολείων όσο και εκπρόσωποι των Συλλόγων που χρησιμοποιούν το συγκεκριμένο γυμναστήριο.

ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ