Να μην κλείσει το υποκατάστημα της Πειραιώς στο Δελβινάκι

on .

DELBINAKI POGONI

• «Λουκέτο» ετοιμάζεται να βάλει το υποκατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς στο Δελβινάκι, μετά από περίπου 60 χρόνια λειτουργίας, αναγκάζοντας τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής να μεταβαίνουν στον Παρακάλαμο για τις συναλλαγές τους με την τράπεζα.
Αναμφίβολα, πρόκειται για μια δυσάρεστη εξέλιξη, για μια ακριτική επαρχία, η οποία τα τελευταία χρόνια δέχεται απανωτά πλήγματα, τα οποία συντελούν στην σταδιακή ερήμωσή της.
Το Δημοτικό Συμβούλιο Πωγωνίου, με ψήφισμά του, χαρακτηρίζει την ενέργεια αυτή λανθασμένη, καθώς - όπως επισημαίνει - δεν έλαβε υπόψιν την οικονομική δραστηριότητα της περιοχής αλλά και τις κοινωνικές διαστάσεις. Μάλιστα χθες το απόγευμα στο Δελβινάκι πραγματοποιήθηκε παράσταση διαμαρτυρίας, παρόντος του Αντιδημάρχου Ν. Γαλίτση.
Όπως έλεγαν στον «Π.Λ.» κάτοικοι του ακριτικού Πωγωνίου, πριν τις τελικές αποφάσεις, ο Όμιλος Πειραιώς, που ως γνωστόν συχνά αναπτύσσει πρωτοβουλίες κοινωνικού χαρακτήρα, που στόχο έχουν, μεταξύ άλλων, τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης ευπαθών ομάδων πληθυσμού, την προστασία του περιβάλλοντος κ.α., θα πρέπει να επανεξετάσει την απόφαση, κρατώντας ανοιχτό το υποκατάστημα.
Σε ομόφωνο ψήφισμά του το Δημοτικό Συμβούλιο Πωγωνίου τονίζει ότι «οι κάτοικοι της Δημοτικής Ενότητας Δελβινακίου, καθώς και οι κάτοικοι των όμορων Δημοτικών Ενοτήτων που εξυπηρετούνταν στο συγκεκριμένο υποκατάστημα, καλούνται από τη Διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς να εξυπηρετούνται, από τις 18 Ιανουαρίου 2018, από το υποκατάστημα Παρακαλάμου, χωρίς να ληφθούν υπόψη οι δυσκολίες στη μετακίνηση των δημοτών, η ηλικιακή ομάδα στην οποία ανήκουν πολλοί κάτοικοι, η ιδιομορφία της περιοχής καθώς και η ανάγκη για άμεση εξυπηρέτηση από όσους εμπιστεύονται την τράπεζα για τις επαγγελματικές τους συναλλαγές».
Και καλεί τη Διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς «να εκτιμήσει όλες τις παραμέτρους του σοβαρού αυτού ζητήματος και να ακυρώσει την απόφαση για κλείσιμο του υποκαταστήματος Δελβινακίου, συνεχίζοντας τη λειτουργία του, έστω με την υπάρχουσα μέχρι σήμερα κατάσταση (2 φορές την εβδομάδα), καθόσον το συγκεκριμένο υποκατάστημα δεν επιβαρύνεται με ενοίκιο διότι στεγάζεται σε ιδιόκτητο κτίριο».

ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ