Ανάστατοι οι φαρμακοποιοί από τη νέα «ρύθμιση» του ωραρίου

on .

FARMAKEIO

• Αντιδράσεις προκαλεί στους φαρμακοποιούς το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα, στο οποίο μεταξύ των άλλων, περιλαμβάνεται και ρύθμιση του ωραρίου λειτουργίας των φαρμακείων, με τον Πανελλήνιο Σύλλογο να κατηγορεί την Κυβέρνηση ότι με απόφασή της  γιγαντώνει το χάος!
Σύμφωνα με πληροφορίες, το Υπουργείο Υγείας φέρεται να συμφώνησε με τους «Θεσμούς» ανώτατο όριο ημερήσιας λειτουργίας και υποχρεωτική συμμετοχή στις εφημερίες και διημερεύσεις.
«Η κυβέρνηση κάνοντας βαθιά υπόκλιση στις επιταγές της Τρόικα, συνεχίζει το  καταστροφικό έργο των προκατόχων της, «ρυθμίζει» το ωράριο λειτουργίας… απορρυθμίζοντας το, θεωρώντας ότι οι νόμοι της αγοράς μπορούν να εφαρμοστούν και στην Υγεία», τονίζει σε χθεσινή ανακοίνωσή του ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος (την υπογράφουν ο Πρόεδρος Κυριάκος Θεοδοσιάδης και ο Γεν. Γραμματέας Σερ. Ζήκας).
Οι φαρμακοποιοί προειδοποιούν την Κυβέρνηση ότι τις επιπτώσεις της δήθεν «απελευθέρωσης προς όφελος του ανταγωνισμού», θα τις υποστούν πάλι, πρώτοι οι ασθενείς  και οι ασφαλισμένοι και βέβαια οι φαρμακοποιοί, υπενθυμίζοντας ότι το ίδιο έχει γίνει και με τα Μη Συνταγογραφούμενα Φάρμακα, που οι τιμές συνεχίζουν να ανεβαίνουν.
«Είναι προφανές ότι η ασυδοσία που θα επικρατήσει, θα καταργήσει ουσιαστικά τις εφημερίες και τις διανυκτερεύσεις, θα προκαλέσει  σύγχυση στους πολίτες που δεν θα γνωρίζουν πότε ανοίγουν  και πότε κλείνουν τα φαρμακεία. Θα ακολουθήσουν προβλήματα στην προσβασιμότητα των ασθενών στα φάρμακα τους, γιατί ο ανταγωνισμός θα προκαλέσει το κλείσιμο των μικρών φαρμακείων που βρίσκονται σε μη κεντρικά σημεία και βέβαια ανοίγει η κερκόπορτα για την είσοδο επιχειρηματικών συμφερόντων στην φαρμακευτική περίθαλψη», τονίζει, μεταξύ άλλων ο Πανελλήνιος Σύλλογος.
Και προσθέτει σε άλλο σημείο ότι «τα Φαρμακεία μπορούν να αποτελέσουν 11.000 υγειονομικά κέντρα με ουσιαστικό κοινωνικό έργο, αρκεί επιτέλους η Πολιτεία να κατανοήσει τον σημαίνοντα ρόλο που μπορούν να διαδραματίσουν και να σταματήσει να τα αντιμετωπίζει σαν εμπορικά καταστήματα πειραματιζόμενη σε βάρος της βιωσιμότητάς τους».
Τέλος ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος καλεί σε ετοιμότητα και εγρήγορση τους Φαρμακοποιούς όλης της  χώρας.

ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ