Δεν είχε αφήσει… καρδερίνα στην περιοχή Γκριμπόβου!

on .

KARDERINES

• Τον κυνηγετικό κόσμο της περιοχής μας και γενικά το κυνήγι ως δραστηριότητα δυσφημίζουν όσοι ασκούν ανεξέλεγκτα θήρα παραβλέποντας νόμους, κανόνες και βλάπτοντας το φυσικό περιβάλλον και τα οικοσυστήματα που ειδικά στην Ήπειρο, είναι ιδιαίτερα πλούσια σε πανίδα.
Αυτό ακριβώς έκανε ένας επισκέπτης εξ Αθηνών στην περιοχή Γκριμπόβου του Δήμου Ζίτσας, ο οποίος είχε… βάλει στόχο να πιάσει και να κλείσει σε κλουβί, πιθανώς για εμπόριο, όλες τις καρδερίνες της περιοχής. Ευτυχώς, μετά από παρέμβαση της τοπικής Θηροφυλακής η δραστηριότητά του έληξε με άδοξο τρόπο για τον ίδιο!

Είχε πιάσει 10 πουλιά!
Μετά από καταγγελία που έγινε στο Αστυνομικό Τμήμα Ζίτσας και στην Ε΄ Κυνηγετική Ομοσπονδία Ηπείρου, κλιμάκιο της Θηροφυλακής διενήργησε περιπολία και ελέγχους στην περιοχή της Τοπικής Κοινότητας Γκριμπόβου, όπου εντόπισε ένα άτομο, που, όπως διαπιστώθηκε, είχε στήσει αυτοσχέδιες παγίδες (ξόβεργες) για να πιάνει άγρια ωδικά πτηνά.
Οι θηροφύλακες διαπίστωσαν ότι στις ξόβεργές του είχαν ήδη εγκλωβιστεί δέκα  καρδερίνες και προχώρησαν στην επ’ αυτοφώρω σύλληψη του δράστη, ο οποίος είναι κάτοικος Αθηνών! Σε βάρος του συλληφθέντος σχηματίστηκε δικογραφία, ενώ τα πουλιά και οι παγίδες κατασχέθηκαν και παραδόθηκαν στο Δασαρχείο προκειμένου να ακολουθήσει τη διαδικασία απελευθέρωσής τους.

Η Κυνηγετική Ομοσπονδία
Σε χθεσινή ανακοίνωσή του το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε’ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας, με αφορμή το περιστατικό στο Γκρίμποβο, υπενθυμίζει προς κάθε κατεύθυνση «την υποχρέωση που έχουν όλοι, να σέβονται την κείμενη νομοθεσία και να προστατεύουν το φυσικό περιβάλλον και τα οικοσυστήματα της ελληνικής υπαίθρου».

ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ