Η κοπή πίτας στην πνευματική «κυψέλη» του ΠΡΩΙΝΟΥ ΛΟΓΟΥ

on .

PROINOS LOGOS

• Για 38η συνεχόμενη χρονιά (στα 60 χρόνια ζωής του), ανήμερα των Θεοφανείων, ο «Πρωινός Λόγος» πραγματοποίησε την καθιερωμένη εκδήλωση κοπής της βασιλόπιτας, προς τιμήν του προσωπικού και των συνεργατών του.
Φέτος, πολλοί ήταν και οι φίλοι που παραβρέθηκαν στην γιορτή, γεμίζοντας ασφυκτικά μέσα κι έξω τις κεντρικές εγκαταστάσεις της εφημερίδας.
Η εκδήλωση ξεκίνησε με κάλαντα από τα παιδιά των συνεργατών, τα οποία στη συνέχεια όλο χαρά πήραν εκτός από το κομμάτι της βασιλόπιτας και τις σοκολάτες τους.
Έμπρακτη στήριξη…
Καλωσορίζοντας τους πολυπληθείς παρισταμένους, ο εκδότης του «Π.Λ.» Γιάννης Κουτσολιόντος, αφού απηύθυνε τις καθιερωμένες ευχές για Καλή και Δημιουργική Χρονιά, ευχαρίστησε θερμά όλους, που με τον έναν ή τον άλλον τρόπο στηρίζουν έμπρακτα την εφημερίδα, βάζοντας «πλάτη» για την απρόσκοπτη έκδοσή της.  Όπως τόνισε - γεγονός που όλοι αναγνωρίζουν - «η εφημερίδα χωρίς να κάνει εκπτώσεις στην ποιότητα, φιλοξενεί όλων τις απόψεις, ανεξάρτητα από ιδεολογίες, κόμματα και παρατάξεις».
Παράλληλα, ζήτησε από όλους «τα ενεργά μέλη της μεγάλης οικογένειας του «Π.Λ.», όπως είπε, να εντείνουν κι αυτό το χρόνο τις προσπάθειές τους για να μπορέσει η εφημερίδα να συνεχίσει ανεξάρτητη και αδέσμευτη την πολύχρονη πορεία της.
Και κατέληξε: «Γιορτή των Φώτων σήμερα. Γιορτάζουμε την φώτιση ολόκληρης της ανθρωπότητας, που φέτος περισσότερο από κάθε άλλη χρονιά την έχουμε ανάγκη. Παρακαλώ, τον κ. Γιώργο Καψάλη, Πρύτανη του Πανεπιστημίου μας, του Ανώτατου Πνευματικού Ιδρύματος της Ηπείρου, να κόψει την πρωτοχρονιάτικη πίτα».
Ο Πρύτανης
Ο Πρύτανης κ. Γιώργος Καψάλης κόβοντας την βασιλόπιτα απηύθυνε ευχές προς όλους και αναφέρθηκε στην πολύχρονη διαδρομή του «Π.Λ.», τονίζοντας πως αποτελεί ένα σημαντικό βήμα ενημέρωσης, κριτικής πληροφόρησης και πολυφωνίας. Μια φωνή αδέσμευτη, δυναμική, ανεξάρτητη και ακηδεμόνευτη.

Με τόλμη και συνέπεια…
Στη συνέχεια, ευχές απηύθυναν ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλ. Καχριμάνης, ο βουλευτής της Ν.Δ. και πρ. Υπουργός κ. Κώστας Τασούλας και ο πρ. Υπουργός κ. Αντώνης Φούσας.
Όλοι τους στην «ίδια γραμμή» τόνισαν ότι ο «Π.Λ.» αποτελεί την αγαπημένη εφημερίδα του Ηπειρώτη – και όχι μόνο – αναγνώστη, αφού σαν βασική αρχή έχει ότι ελεύθερος πολίτης είναι ο σωστά ενημερωμένος πολίτης, γεγονός που αποδεικνύει καθημερινά για 60 και πλέον χρόνια, με τόλμη, συνέπεια και αγωνιστικότητα.  Στις σύντομες ομιλίες τους επίσης τονίστηκε ότι ο «Πρωινός Λόγος» υποστηρίζει σταθερά και σθεναρά τους στόχους της εθνικής ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία, συμπαριστάμενος στα αιτήματα των Βορειοηπειρωτών.
•••
Το μοίρασμα της βασιλόπιτας, όπως κάθε χρόνο, έκαναν η αεικίνητη Θεανώ Βλάχου, τακτική συνεργάτιδα του «Π.Λ.» και η οικοδέσποινα Μαρία Κουτσολιόντου. Το φλουρί έπεσε στον συνεργάτη από τα γραφεία των Αθηνών, κ. Πάνο Ψωρόιδα.
Τον μπουφέ, που ήταν γεμάτος από ποικίλα και εκλεκτά εδέσματα, προσωπικά είχε φροντίσει ο κ. Θεόδωρος Κομπατσιάρης. «Τιμήθηκε» δεόντως από τους παρισταμένους, τους οποίους άψογα εξυπηρετούσαν τα στελέχη του τεχνικού τμήματος της εφημερίδας Δέσποινα Παπαδοπούλου και Χρύσα Κρανά.
Τους συνεργάτες και φίλους υποδέχονταν στην είσοδο των γραφείων ο εκδότης Γιάννης Κουτσολιόντος και η αδερφή του Εύη Κουτσολιόντου, υπεύθυνη Σύνταξης. Άψογοι, όπως πάντα, οικοδεσπότες.

ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ