«Καίνε» τους καταναλωτές οι αυξήσεις στα καύσιμα

on .

BENZINH

• «Φωτιά» έχουν πάρει οι τιμές των καυσίμων, αλλά και του πετρελαίου θέρμανσης, με πολλούς να εκφράζουν φόβους ότι θα συνεχιστεί η ανοδική πορεία και το επόμενο διάστημα.
Μεγάλοι χαμένοι φυσικά οι καταναλωτές, οι οποίοι ήδη επιβαρύνονται υπέρμετρα και πολλοί βρίσκονται σε απόγνωση κυρίως όσον αφορά το πετρέλαιο θέρμανσης. Η τιμή του ξεπερνά το 1 ευρώ, ενώ την ίδια ώρα το επίδομα που προορίζεται για τις ευάλωτες ομάδες, έχει κοπεί στο μισό! Η μέση τιμή της βενζίνης διαμορφώνεται στο 1,541 ευρώ το λίτρο.
Οι αυξητικές τάσεις στις τιμές αποδίδονται στην πολιτική του Ιράν και η εκτίμηση είναι ότι ενδεχόμενη όξυνση της κρίση ενδέχεται να βάλει φραγμούς στις εξαγωγές ιρανικού πετρελαίου, που ανέρχονται σήμερα σε περίπου 3,8 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως.
Η τιμή του βαρελιού για το αργό πετρέλαιο του σημαντικού για την ευρωπαϊκή αγορά είδους Μπρεντ αναρριχήθηκε την περασμένη Πέμπτη σε 68,27 δολάρια, το υψηλότερο επίπεδο από τον Μάιο του 2015. Στο διάστημα των τελευταίων τριών εβδομάδων η τιμή του Μπρεντ αυξήθηκε κατά 10%.
Στην Ήπειρο
Ανοδική πορεία ακολουθούν και οι τιμές στην Ήπειρο. Σύμφωνα με τα στοιχεία που καταγράφονται στο Παρατηρητήριο Τιμών Καυσίμων, προχθές Κυριακή η μέση τιμή της αμόλυβδης βενζίνης σε όλη τη χώρα διαμορφώθηκε στο 1,541 ευρώ ανά λίτρο.
Στο Νομό Ιωαννίνων διαμορφώθηκε στο 1,525 ευρώ στο Νομό Άρτας 1,534 ευρώ, στο Νομό Θεσπρωτίας 1,569 και στο Νομό Πρεβέζης 1,530 ευρώ το λίτρο.
Όσον αφορά το πετρέλαιο θέρμανσης, την ίδια μέρα, η πανελλαδική μέση τιμή ανέρχονταν στο 1,004 ευρώ. Στο Νομό Ιωαννίνων η τιμή του έφτανε στο 1 ευρώ, στο Νομό Άρτας 1,032, στον Νομό Θεσπρωτίας 1,056, ενώ φθηνότερα πωλούνταν στο Νομό Πρέβεζας 0,996 ευρώ.

ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ