Γρήγορο internet και στις πιο ορεινές γωνιές της Ηπείρου!

on .

 

INTERNET XERIA

• Στις πιο ορεινές και δυσπρόσιτες γωνιές της Ηπείρου φτάνει σιγά – σιγά το γρήγορο Ίντερνετ, διευκολύνοντας σημαντικά την καθημερινότητα των κατοίκων τους, ενώ παράλληλα στηρίζεται η τοπική επιχειρηματικότητα, για την ανάπτυξη της οποίας το διαδίκτυο αποτελεί ένα πολύ χρήσιμο «εργαλείο» στις μέρες μας.
Αυτό λοιπόν το διάστημα ολοκληρώθηκε η εγκατάσταση δικτύου οπτικών ινών στον Δήμο Βορείων Τζουμέρκων, χάρη στις οποίες ακόμα και οι απόμακροι Καλαρρύτες έχουν πλέον πρόσβαση σε Ίντερνετ με συνδέσεις VDSL και ταχύτητες έως 50Mbps.
Σε 23 οικισμούς
Στο πλαίσιο του έργου «Rural Broadband» - «Λευκές περιοχές της Ελληνικής Επικράτειας» της Κοινωνίας της Πληροφορίας αναπτύχθηκε δίκτυο οπτικών ινών στον Δήμο Βορ. Τζουμέρκων μέσω των οποίων ήδη 23 απομακρυσμένοι οικισμοί του Δήμου μπορούν να αποκτήσουν πρόσβαση στο γρήγορο Internet.
To συγκεκριμένο έργο ανέλαβε πριν από δύο χρόνια ο Όμιλος ΟΤΕ, ο οποίος επιφορτίστηκε με την υποχρέωση να αναπτύξει ένα δίκτυο οπτικών ινών σε 2.260 «λευκούς» οικισμούς, χωρίς ευρυζωνική πρόσβαση, με σκοπό τη χονδρική διάθεση ευρυζωνικών υπηρεσιών σε παρόχους λιανικής.
Έτσι, πρόσβαση σε συνδέσεις VDSL και ταχύτητες έως 50Mbps έχουν πλέον οι οικισμοί Άγιος Γεώργιος, Δάφνη, Κορίτιανη, Κωστήτσι, Λάζαινα, Μονολίθι, Πηγάδια, Πλαίσια, Φορτόσι, Αμπελοχώρι, Χριστοί, Μιχαλίτσι, Βαπτιστής, Παλαιοχώρι, Πετροβούνι, Ποτιστικά, Προσήλιο, Χουλιαράδες, Βαθύπεδο, Καλαρρύτες, Μυστράς, Ματσούκι, Συρράκο.
Πολλαπλά τα οφέλη
Οι νέες ευρυζωνικές υπηρεσίες υψηλών ταχυτήτων που είναι πλέον διαθέσιμες αναμένεται να βελτιώσουν την καθημερινότητα των πολιτών στις παραπάνω περιοχές, καλύπτοντας τις καθημερινές τους ανάγκες για επικοινωνία, ψυχαγωγία και συνδεσιμότητα, ενώ παράλληλα θα συμβάλλουν έμπρακτα στην ανάπτυξη της τοπικής επιχειρηματικότητας και ανταγωνιστικότητας μέσω της απρόσκοπτης πρόσβασης στα αγαθά της ψηφιακής εποχής.
Φυσικά, οι πολίτες και οι επιχειρήσεις που επιθυμούν να αποκτήσουν τις νέες ευρυζωνικές υπηρεσίες υψηλών ταχυτήτων θα πρέπει να απευθυνθούν στους παρόχους υπηρεσιών λιανικής.
Επιστολή προς Σεντελέ
Σε επιστολή του προς τον Δήμαρχο Βορ. Τζουμέρκων Γιάννη Σεντελέ, ο Διευθυντής OTE Rural North, Γιώργος Σταθόπουλος τονίζει χαρακτηριστικά: «Από τη δική μας μεριά, θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε θερμά για τη συνεργασία σας για την ταχύτερη ολοκλήρωση των εργασιών και ευελπιστούμε τα οφέλη του έργου να συμβάλουν ουσιαστικά στην ανάπτυξη και αναβάθμιση της ποιότητας ζωής στις περιοχές του Δήμου σας».
ΚΩΣΤΑΣ ΑΓΟΡΗΣ

ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ