Σημαντική η 80ετής προσφορά του Εξωραϊστικού Συλλόγου Μετσόβου

on .

METSOBITES BRABEYSEIS

• Με κάθε λαμπρότητα γιορτάστηκαν το περασμένο Σάββατο στην κατάμεστη από κόσμο μεγάλη αίθουσα του Ξενοδοχείου «Τιτάνια» στην Αθήνα τα 80 χρόνια από την ίδρυση του Εξωραϊστικού Συλλόγου Μετσόβου.
Προηγήθηκε ο χαιρετισμός του Δημάρχου Μετσόβου Κων. Τζαφέα, ο οποίος αναφέρθηκε στη μεγάλη προσφορά του Συλλόγου στο Μέτσοβο και στη συνεργασία του με τον Δήμο.
Ακολούθησε εισαγωγική ομιλία του Προέδρου του Εξωραϊστικού Συλλόγου Μετσόβου ιατρού κ. Αποστ. Μπίσα, ο οποίος έκανε και σύντομο απολογισμό της πολυσχιδούς προσφοράς του Συλλόγου από της ιδρύσεώς του μέχρι σήμερα. Μίας προσφοράς που εστιάζεται σε έργα υλικοτεχνικής υποδομής, διοργανώσεως συνεδρίων, εκδόσεως βιβλίων και CD, χορηγήσεως βραβείων σε μαθητές, ενισχύσεως του ΚΑΠΗ και ενδεών Μετσοβιτών κ.ά. Η ομιλία του κ. Μπίσα συνοδεύτηκε με φωτεινές διαφάνειες, που εμπέδωσαν καλύτερα τα λεγόμενά του.
Στη συνέχεια έγινε η βράβευση των Μετσοβιτών καθηγητών Πανεπιστημίου κ.κ. Δημητρίου Ρόκου, καθηγητή του Εθνικού Μετσοβείου Πολυτεχνείου, Βασιλικής Ρόκου, καθηγητρίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Ιωάννου Γοδέβενου, καθηγητή της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Μιχαήλ Τρίτου, καθηγητή της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και Δημητρίου Μπούμπα, καθηγητή της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Όλοι οι τιμηθέντες με σύντομους λόγους εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους για την τιμή που έγινε στο πρόσωπό τους και διετράνωσαν συγκινημένοι την αγάπη τους για τη γενέτειρά τους, το Μέτσοβο.
Τελευταίος βραβεύθηκε ο εκ Μετσόβου Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο οποίος ήταν και ο κύριος ομιλητής της βραδιάς. Με έναν, εκ του περισσεύματος της καρδιάς του λόγο, ο κ. Καχριμάνης αναφέρθηκε σε γνωστές και άγνωστες πτυχές του Μετσόβου, του βλαχοφώνου Ελληνισμού, του Τοσιτσείου Ιδρύματος και του Εξωραϊστικού Συλλόγου Μετσόβου. Τον συντονισμό της εκδήλωσης είχε ο εκ των μελών του Συλλόγου κ. Απ. Σταχούλης.
Στην γιορταστική αυτή εκδήλωση παρέστη σύσσωμη η μετσοβίτικη παροικία των Αθηνών, ο Πρόεδρος και πολλά μέλη της Πανηπειρωτικής Αθηνών, εκπρόσωπος της Ενώσεως Κρητών και των Αλεξανδρινών των Αθηνών.
Η εκδήλωση, που ήταν απόλυτα επιτυχής, έκλεισε με πλούσια δεξίωση, που πρόσφερε ο Εξωραϊστικός Σύλλογος στους παρευρεθέντες.

ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ