Την Παρασκευή ξεκινά στην Αθήνα το 5ο Συνέδριο της Ένωσης Περιφερειών

on .

PERIFEREIA HPEIROY

• Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου ξεκινά μεθαύριο, Παρασκευή το 5ο Τακτικό Συνέδριο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ) στην Αθήνα (ξενοδοχείο «CARAVEL»). Κεντρικό θέμα του συνεδρίου: «Περιφερειακή Διακυβέρνηση: η Δύναμη των Περιφερειών, Δύναμη των Πολιτών».
Οι εργασίες του συνεδρίου πρόκειται να ξεκινήσουν στις 6.30 το απόγευμα και το πρόγραμμα της πρώτης ημέρας περιλαμβάνει τις ομιλίες του Προέδρου της ΕΝΠΕ, Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού και του Υπουργού Εσωτερικών Π. Σκουρλέτη καθώς και χαιρετισμούς εκπροσώπων κομμάτων, της ΚΕΔΕ, της Ένωσης Δήμων Κύπρου και της Ομοσπονδίας Συλλόγων Υπαλλήλων Αιρετών Περιφερειών Ελλάδας.
Οι εργασίες του συνεδρίου θα συνεχιστούν το πρωί του Σαββάτου, 9 Δεκεμβρίου όταν και θα παρουσιαστούν εισηγήσεις για θεσμικά-οικονομικά και αναπτυξιακά θέματα των Περιφερειών, θέματα πολιτικής προστασίας και το μεταναστευτικό – προσφυγικό. Οι εργασίες του συνεδρίου έχει προγραμματιστεί να ολοκληρωθούν το απόγευμα του Σαββάτου με την έγκριση του απολογισμού και την έκδοση ψηφίσματος. Οι σύνεδροι ανέρχονται σε 293 και είναι:
- Οι 13 Περιφερειάρχες,
- Οι 156 Αντιπεριφερειάρχες,
- και οι εκπρόσωποι των Περιφερειακών Συμβουλίων, ανάλογα με τον πληθυσμό κάθε Περιφέρειας – σε σύνολο 144 μέλη.

ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ