Χωρίς διόδια οι Θεσπρωτοί σε Τύρια και οι Μετσοβίτες σε Μαλακάσι - Δροσοχώρι

on .

DIODIA EGNATIA IONIA

• Γεγονός από 14 Δεκεμβρίου θα είναι ο νέος σταθμός διοδίων, στο ύψος του Δροσοχωρίου, στην Εγνατία Οδό, λίγες μέρες μάλιστα πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων.
Και μπορεί οι Υπουργοί Υποδομών και Οικονομικών να αποφάσισαν δήθεν ως αντιστάθμισμα τη μείωση του αντιτίμου στα άλλα δύο διόδια του αυτοκινητόδρομου που λειτουργούν  εντός των ορίων της Ηπείρου, δηλαδή στην Τύρια και το Μαλακάσι, ωστόσο, με την λειτουργία των συνολικά τεσσάρων νέων σταθμών, καμία ουσιαστική ελάφρυνση δεν θα υπάρξει στους οδηγούς.
Ωστόσο θετική εξέλιξη αποτελεί το γεγονός ότι οι κάτοικοι της Θεσπρωτίας θα έχουν ελεύθερη διέλευση από τα διόδια της Τύριας στην Εγνατία Οδό, όπως και οι κάτοικοι του Δήμου Μετσόβου από τα διόδια Δροσοχωρίου και Μαλακασίου.
Αυτά προβλέπει απόφαση που υπέγραψε ο Υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης, σε συνέχεια της Κοινής Υπουργικής Απόφασης που είχε προηγηθεί και καθόριζε το ύψος διοδίων μετά και την λειτουργία του σταθμού στο Δροσοχώρι.
Αυτό βέβαια, θα περιμένουμε να δούμε πώς θα εφαρμοστεί στην πράξη, πώς δηλαδή θα πιστοποιείται η κατοικία των οδηγών.
Ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλ. Καχριμάνης, όπως ανέφερε στο epiruspost  απευθύνεται εκ νέου στον Υπουργό προκειμένου η απόφαση αυτή να επεκταθεί στο σύνολο της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων. Είναι επιβεβλημένο, όπως τόνισε να υπάρξει απαλλαγή από καταβολή διοδίων για τους κατοίκους και του υπόλοιπου Νομού που κάνουν χρήση της Εγνατίας Οδού.

ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ