Πρόστιμα σε επαγγελματίες οδηγούς και για αντικοινωνική συμπεριφορά

on .

TROXONOMOS KLHSH

• Δεν έχουν τέλος οι αλλαγές στον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας που διαρκώς βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Τώρα, στις προθέσεις του Υπουργού Υποδομών Χρ. Σπίρτζη είναι στη λίστα των παραβάσεων να συμπεριληφθεί και η... μούντζα από επαγγελματίες οδηγούς.
Σύμφωνα με δηλώσεις του αρμόδιου Υπουργού, έως και τριπλάσιο πρόστιμο από το κανονικό θα πληρώνουν οι παραβάτες οδηγοί, που έχουν υψηλά εισοδήματα, με βάσει τον νεο ΚΟΚ.  Μιλώντας χθες στον τηλεοπτικό Σταθμό ΣΚΑΪ ανέφερε πάντως ότι όλα τα πρόστιμα θα είναι μειωμένα κατά 50% σε σχέση με τα σημερινά, ενώ θα καταργηθεί η έκπτωση 50% που ισχύει τώρα για όσους τα πληρώνουν εντός δεκαημέρου.
Διευκρίνισε ότι δεν πρόκειται να ποινικοποιηθούν με τον νεο ΚΟΚ οι προκλητικές χειρονομίες των απλών οδηγών στο δρόμο σε άλλους οδηγούς, αλλά θα θεσπιστούν αυστηρά πρόστιμα για την αντικοινωνική συμπεριφορά των οδηγών που είναι επαγγελματίες. «Δεν μπορεί να τιμωρείται το ίδιο ένας που γράφει στο facebook με έναν που είναι επαγγελματίας δημοσιογράφος», είπε.
Όπως ανέφεραν κύκλοι του Χρήστου Σπίρτζη, θα δημιουργηθεί μία ενιαία βάση δεδομένων για οχήματα και μία άλλη βάση δεδομένων για τους οδηγούς, οι οποίες θα επικοινωνούν μεταξύ τους και θα διασταυρώνουν στοιχεία, ώστε να προκύπτει για κάθε περίπτωση το πρόστιμο που αναλογεί, αναλόγως με την παράβαση στην οποία έχει υποπέσει ο οδηγός.

ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ