Ιερός ναός βγάζει «στο σφυρί» οικόπεδο του Δήμου Ηγουμενίτσας!

on .

HLEKTRONIKOS PLEISTHRIASMOS

•  Σε μια περίοδο που οι πλειστηριασμοί ακινήτων βρίσκονται στο επίκεντρο της επικαιρότητας σε πανελλαδικό επίπεδο, στη Θεσπρωτία την κοινή γνώμη αιφνιδίασε χθες η δημοσιοποίηση ενός πλειστηριασμού που προγραμματίστηκε με επισπεύδοντα Ιερό Ναό και με οφειλέτη το Δήμο Ηγουμενίτσας!
Συγκεκριμένα όπως αποκάλυψε το  paramythia-online.gr στην πλατφόρμα της Ηλεκτρονικής Δημοσίευσης Πλειστηριασμών δημοσιεύτηκε η αναγγελία για τη δημοπρασία  ενός οικοπέδου του δήμου Ηγουμενίτσας, εμβαδού 685,92τ.μ., με επισπεύδοντα τον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Γραικοχωρίου καθώς και τον Ιερό  Ναό Αγ. Τριάδας Γραικοχωρίου, της Ιεράς Μητροπόλεως Παραμυθίας.
Η δημοπρασία θα πραγματοποιηθεί στις 2 Μαΐου, στο Ειρηνοδικείο Ηγουμενίτσας ενώπιον  συμβολαιογράφου με πρώτη προσφορά τις 130.000€, όση είναι και η εμπορική αξία του οικοπέδου. Οι υποψήφιοι πλειοδότες θα μπορούν να επισκεφτούν και να δουν το ακίνητο στις 1 και 4 Δεκεμβρίου.
Είχε προηγηθεί κατάσχεση του ακινήτου μετά από απόφαση του  Ειρηνοδικείου Ηγουμενίτσας, για ποσό οφειλής του δήμου Ηγουμενίτσας προς τον Ιερό Ναό  Δημητρίου Γραικοχωρίου, ύψους 42.083,09 ευρώ, πλέον τόκων και εξόδων εκτέλεσης μέχρι εξόφλησης σύμφωνα με τη κοινοποιηθείσα επιταγή προς πληρωμή  με αριθμ. 5.665/2016  έκθεση επίδοσης της Δικαστικής Επιμελήτριας.
Από το Δήμο Ηγουμενίτσας, επιχειρούν να κρατήσουν χαμηλούς τόνους, υποστηρίζοντας -κατά το  paramythia-online.gr- ότι το  οφειλόμενο ποσό κατατέθηκε την ημέρα της απόφασης του Ειρηνοδικείου, ωστόσο δεν έχει ακυρωθεί μέχρι στιγμής η διαδικασία, κάτι που θεωρούν πως είναι τυπικό. Επίσης εξέφρασαν την απορία τους για την δημοσίευση στην πλατφόρμα της Ηλεκτρονικής Δημοσίευσης Πλειστηριασμών.

ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ