Με συνέργειες θα… πορευτεί το ΔΗΠΕΘΕ μέσα στον χειμώνα

on .

DHPETHE SYNENTEYKSH

«Συνέργεια»… αυτή είναι η λέξη – κλειδί για το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων όσον αφορά στον φετινό χειμώνα.

Το Δημοτικό μας Θέατρο, όπως ανέφερε χθες, σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε η Πρόεδρός του Αλέκα Βακαλοπούλου μαζί με τον Αντιπρόεδρο Φίλιππα Παπανικολάου, φέτος επιχειρεί άνοιγμα σε συνεργασίες που μπορούν να αποφέρουν σημαντικά οφέλη στην περιοχή, στο ΔΗΠΕΘΕ και στους ανθρώπους του πολιτισμού και της τέχνης της Ηπείρου.

Η Αλέκα Βακαλοπούλου
«Φέτος δημιουργούμε παραστάσεις, κάνουμε συζητήσεις, λέμε ιστορίες, εντός και εκτός των τειχών του ΔΗΠΕ­ΘΕ, προσκαλούμε όλους τους Ηπειρώτες να είναι μαζί μας σε αυτή τη διαδρομή. Μέσα από τις φετινές του δράσεις το Δημοτικό Θέατρο Ιωαννίνων, επιδιώκει την έκπληξη, το διαφορετικό, το μη αναμενόμενο και αναζητά τη συναισθηματική πρόκληση, διεκδικώντας τη συγκίνηση, με το μεγαλεπήβολο στόχο να κάνει τη ζωή μας πιο ωραία, πιο ενδιαφέρουσα», δήλωσε η κ. Βακαλοπούλου, η οποία παρουσίασε συνοπτικά το πρόγραμμα του ΔΗΠΕΘΕ, για τους μήνες Δεκέμβριο, Ιανουάριο και Φεβρουάριο.

Οι παραστάσεις
Η Πειραματική Σκηνή του ΔΗΠΕΘΕ, ανεβάζει φέτος το έργο «Προσομοίωσεις» του Δημήτρη Βαρτζιώτη. Πρόκειται για μια παράσταση σε σύλληψη, σκηνοθεσία και χορογραφία της Όλγας Ζήση. Οι παραστάσεις θα δοθούν στο «Καμπέρειο» από 26 Ιανουαρίου και κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή.
Παράλληλα, η Νεανική Σκηνή του ΔΗΠΕΘΕ ανεβάζει το έργο «Φτάσε όπου δεν μπορείς» βασισμένο σε κείμενα του Νίκου Καζαντζάκη. Είναι μια συμπαραγωγή του δικτύου ΔΗΠΕΘΕ της Εγνατίας Οδού. Το έργο θα παρουσιαστεί από 15 Ιανουαρίου έως 15 Μαρτίου, πρωινά κατόπιν συνεννόησης με τα Γυμνάσια και τα Λύκεια και κάθε Τετάρτη βράδυ για το κοινό.
Επίσης, στο πλαίσιο των Θεατρικών Παραγωγών – Συμπαραγωγών, ανεβαίνει η παράσταση του Τόμας Έλιοτ «Φονικό στην Εκκλησιά», μια συμπαραγωγή με το «Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν» και το «Λυκόφως» του Γ. Λυκιαρδόπουλου. Οι παραστάσεις στο θέατρο «Καμπέρειο» θα δοθούν στις 22 και 23 Ιανουαρίου.

Δρώμενα - εκδηλώσεις
Σε ότι αφορά τα δρώμενα και τις εκδηλώσεις του ΔΗΠΕΘΕ, αυτές ξεκινούν το Σάββατο, 9 Δεκεμβρίου στο Καμπέρειο (9 μ.μ.). Ο ηθοποιός Στέλιος Μάϊνας, συναντά τον Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη και διαβάζει μερικά από τα αριστουργηματικά του διηγήματα.
Ακολουθούν οι «Λογοτεχνικές γέφυρες». Τέσσερις εκδηλώσεις για τη λογοτεχνία και την ποίηση. Η πρώτη εκδήλωση έχει τίτλο «Σημάδια στον χρόνο» και αποτελεί συνάντηση με τους ποιητές Σωτήρη Παστάκα και Κυριάκο Συφλιτζόγλου, που θα γίνει στο Θέατρο «Καμπέρειο» τη Δευτέρα, 11 Δεκεμβρίου στις 8 μ.μ.. Θα ακολουθήσουν οι εκδηλώσεις «Παράλληλα των μύθων» στις 15 Ιανουαρίου, «Μέσα από ευρυγώνιο φακό» στις 29 Ιανουαρίου και «Η λογοτεχνία ανοίγει την αυλαία» στις 23 Απριλίου.
Και φέτος το ΔΗΠΕΘΕ, παρουσιάζει τα «Δρώμενα εορτών Χριστουγέννων 2017-18», ενώ θα ακολουθήσουν παραστάσεις κουκλοθεάτρου από το Εργαστήρι Τέχνης και Εκπαίδευσης Βυσσινόκηπος, της Εβίτας Αγγέλη, με ιστορίες χριστουγεννιάτικες. Ακόμη, το ΔΗΠΕΘΕ θα παρουσιάσει τις Παραστάσεις Αφήγησης Χριστουγεννιάτικων Παραμυθιών με τη συνεργάτιδα του Θεάτρου, αφηγήτρια, Μαρία Μαχαίρα και τον μουσικό Αντώνη Καρασταμάτη.

ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ