Σοβαρά προβλήματα και στην Ήπειρο από τις ισχυρές βροχοπτώσεις

on .

KATOLISTHISH PREBEZA

• Τεράστια προβλήματα στο σύνολο σχεδόν του επαρχιακού οδικού δικτύου της Ηπείρου προκάλεσε το σφοδρό κύμα κακοκαιρίας που εκδηλώνεται τις τελευταίες ώρες σε πολλές περιοχές της χώρας, με ισχυρές καταιγίδες και δυνατούς ανέμους. Ωστόσο από σήμερα αναμένεται να μειωθεί η ένταση της κακοκαιρίας.
Πάντως ο μηχανισμός της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου, αλλά και οι Δήμοι βρίσκονται επί ποδός για να αντιμετωπίσουν προβλήματα που προκύπτουν σε διάφορα σημεία του Νομού, από κατολισθήσεις και υπερχειλίσεις ποταμιών.
Στο γεφύρι του Κόκκορη, στους Κήπους Ζαγορίου, το ποτάμι υπερχείλισε, με αποτέλεσμα να είναι αδύνατη η κυκλοφορία των αυτοκινήτων. Στην περιοχή, όπως ανέφερε το ΑΠΕ, βρέθηκε αστυνομία και πυροσβεστική για να αντιμετωπίσουν την κατάσταση, ενώ πολλά αυτοκίνητα παρέμεναν ακινητοποιημένα.
Λόγω καταπτώσεων βράχων και κατολισθήσεων, κλειστός είναι ο  δρόμος στα Μπέσια του Δήμου Δωδώνης, προς τα χωριά Κράψη και Ανατολική, καθώς και προς Σκαμνέλι, Βρυσοχώρι στα Ζαγόρια. Στο 104ο χιλιόμετρο της παλαιάς εθνικής οδού Ιωαννίνων-Κοζάνης διεκόπη η κυκλοφορία, ενώ αποκομμένο είναι το χωριό Πλαίσιο Φιλιατών.
Μεγάλες κατολισθήσεις επίσης, αλλά και φερτά υλικά από τους χείμαρρους, έκοψαν την κυκλοφορία προς το Μολυβδοσκέπαστο και τους Πάδες στην Κόνιτσα. Στο Παλιοσέλι της Κόνιτσας γίνονταν προσπάθεια από μηχανήματα του Δήμου και της Πολιτικής Προστασίας να σωθεί από τα ορμητικά νερά το γεφύρι. Στα Τζουμέρκα, σε πολλά σημεία του επαρχιακού οδικού δικτύου σημειώθηκαν πλημμυρικά φαινόμενα, κυρίως στο Μαυρολάγκαδο και την Πλατανούσα.
Αλλά και στην παλαιά Εθνική Οδό Ιωαννίνων-Αθηνών, στο Τέροβο, σημειώνονταν συνεχείς κατολισθήσεις.

Στην Κέρκυρα
Αντιμέτωπη με πολλά και σοβαρά προβλήματα βρέθηκε και η Κέρκυρα, όπου καταρρακτώδεις βροχές πλημμύρισαν τους δρόμους, ενώ οι άνεμοι ξεπερνούσαν ακόμη και τα 8 Μποφόρ. Στη Νότια Κέρκυρα, στη Λευκίμμη, γυναίκα οδηγός παρασύρθηκε από χείμαρρο που έπληξε τους κεντρικούς δρόμους. Σώθηκε από πολίτες, οι οποίοι έσπευσαν την τελευταία στιγμή και αψηφώντας τους κινδύνους, κατάφεραν να την απεγκλωβίσουν από το αυτοκίνητο.

ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ