ΑΛ. ΚΑΧΡΙΜΑΝΗΣ: Αγαστή η συνεργασία Περιφέρειας και Δήμων στην Ήπειρο

on .

KAXRIMANIS

• Εκτός από την μετωπική σύγκρουση μεταξύ αυτοδιοικητικών και Υπουργού Εσωτερικών, στην χθεσινή πρώτη μέρα του συνεδρίου της ΚΕΔΕ στα Γιάννενα αναδείχθηκε και άλλη μια υποβόσκουσα κόντρα, αυτή μεταξύ της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) και της Ένωσης Περιφερειών (ΕΝΠΕ), την οποία φαίνεται πως τροφοδοτεί ο Γ. Πατούλης.
Κι αυτό γιατί και χθες επανέλαβε τα περί «εμίρηδων» και «πασάδων», αναφερόμενος στους Περιφερειάρχες!
Ο Πρόεδρος της ΕΝΠΕ Κ. Αγοραστός χωρίς πρόθεση να ρίξει λάδι στη φωτιά ανέφερε ότι «εμείς δεν φτιάξαμε ερωτηματολόγια για την τοπική αυτοδιοίκηση, αλλά και αν συνέβαινε κάτι τέτοιο δεν θα υπήρχε ποτέ ερώτημα περί κατάργησης των Δήμων».
Αλλά και ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλ. Καχριμάνης, στον χαιρετισμό του έκανε λόγο για αγαστή συνεργασία που υπάρχει στην Ήπειρο μεταξύ των δύο βαθμών Αυτοδιοίκησης για την προώθηση μεγάλων αναπτυξιακών έργων και δράσεων, αλλά και την αντιμετώπιση προβλημάτων της καθημερινότητας.
«Εμείς δυστυχώς δεν έχουμε ούτε «παρκαρισμένους» πόρους- όπως μπορεί να συμβαίνει σε άλλες μεγάλες αστικές κυρίως περιφέρειες- ούτε ανεξάντλητες πηγές εσόδων από τον τρόπο κατανομής των ΚΑΠ», τόνισε με έμφαση, απαντώντας εμμέσως στον Γ. Πάτούλη και αναφερόμενος στην συνεργασία με τους Δήμους είπε ότι «αυτή αποτυπώνεται τόσο στην υλοποίηση των Ευρωπαϊκών Κοινοτικών Προγραμμάτων ΕΣΠΑ, Interreg κλπ, όσο και στη χρηματοδότηση δράσεων από το Εθνικό Σκέλος του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων».
Σειρά έργων…
Και επιγραμματικά αναφέρθηκε σε σειρά έργων όπως, μεταξύ άλλων:
- Η αποκατάσταση όλων των ΧΑΔΑ,  αποτρέποντας έτσι την επιβολή προστίμων.
- Η κατασκευή με ΣΔΙΤ του έργου της Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων
- Η ένταξη στο Interreg της μονάδας κομποστοποίησης του Δήμου Αρταίων…
- Η κατασκευή αποχετευτικών δικτύων και βιολογικών καθαρισμών σε όλο το παραλιακό μέτωπο, από Αμβρακικό Κόλπο μέχρι και τα σύνορα της Αλβανίας…
- Η υλοποίηση του Καινοτόμου Προγράμματος «Πολιτιστικές διαδρομές στα αρχαία θέατρα» σε Άρτα, Πρέβεζα, Θεσπρωτία και Γιάννενα.
- Η προώθηση master plan για τα ιαματικά λουτρά της Ηπείρου
- Ο καθαρισμός αποστραγγιστικών τάφρων σε όλη την Ήπειρο…

ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ