Καταξιωμένοι επιστήμονες μιλούν για την καρδιακή ανεπάρκεια!

on .

KARDIA SXEDIAGRAMMA

• Η καταξίωση της Ιατρικής Σχολής Ιωαννίνων σε πανελλαδικό αλλά και διεθνές επίπεδο δεν υπήρξε τυχαίο γεγονός.
Σ’ αυτά τα 40 χρόνια της διαδρομής της καθοριστικά συνέβαλαν οι κατά καιρούς μεγάλες επιστημονικές διοργανώσεις που διεξάγουν στα Γιάννενα οι διάφορες Κλινικές και τα Πανεπιστημιακά Εργαστήρια της Σχολής, οι οποίες προσελκύουν κάθε φορά στην πρωτεύουσα της Ηπείρου πληθώρα σημαντικών λειτουργών της Ιατρικής και ακαδημαϊκών δασκάλων.
Μία τέτοια εκδήλωση είναι το εκπαιδευτικό σεμινάριο με θέμα «Καρδιακή Ανεπάρκεια - Πνευματική Υπέρταση» που θα διεξάγει η Β' Καρδιολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων μεθαύριο, Σάββατο και την Κυριακή, 3 Δεκεμβρίου στο Ξενοδοχείο «Du Lac», στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών της δραστηριοτήτων. Επιστημονικά υπεύθυνος της διοργάνωσης είναι ο διακεκριμένος Καθηγητής Καρδιολογίας και Διευθυντής της Κλινικής Λάμπρος Μιχάλης.
Παρουσίαση περιστατικών
Το συγκεκριμένο σεμινάριο είναι το δεύτερο για τη φετινή χρονιά από μία σειρά σεμιναρίων του προγράμματος «Ιωάννινα Καρδιαγγειακή Εκπαίδευση» του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Η δε καινοτομία του, που διέπει το μεγαλύτερο μέρος του προγράμματος, βασίζεται στην παρουσίαση και συζήτηση περιστατικών, η οποία θα γίνει από περίπου 50 διακεκριμένους επιστήμονες από Νοσοκομειακά ιδρύματα όλης της χώρας. Η συμμετοχή στις εργασίες του είναι δωρεάν.
Ενότητες - Επιτροπή
Οι Θεματικές Ενότητες του Επιστημονικού Προγράμματος είναι οι εξής: Καρδιακή Ανεπάρκεια με μειωμένο κλάσμα εξώθησης, Καρδιακή Ανεπάρκεια με διατηρημένο κλάσμα εξώθησης, Βαλβιδοπάθειες - Έμφαση στη στένωση αορτικής βαλβίδας, Βαλβιδοπάθειες - Έμφαση στην ανεπάρκεια μιτροειδούς, Μυοκαρδιοπάθειες και Πνευμονική Υπέρταση.
Την Οργανωτική Επιτροπή του προγράμματος απαρτίζουν οι Λάμπρος Μιχάλης, Σταυρούλα Τσιάρα, Αν. Καθηγήτρια Παθολογίας Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Κατερίνα Νάκα, επίκ. Καθηγήτρια Καρδιολογίας Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Χρήστος Κατσούρας, επίκ. Καθηγητής Καρδιολογίας Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και Κωνσταντίνος Παππάς, Καρδιολόγος, Διευθυντής ΕΣΥ Καρδιολογικής Κλινικής Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων.
* * *
Σημειώνεται ότι η Γραμματεία του σεμιναρίου θα λειτουργεί έξω από την Αίθουσα «Δωδώνη» του ξενοδοχείου «Du Lac» κατά τις ώρες διεξαγωγής του. Όλοι οι συμμετέχοντες, πρέπει αυστηρά να δηλώσουν την παρουσία τους σ’ αυτήν πριν την έναρξη του Σεμιναρίου.
Για περισσότερες πληροφορίες και για το επιστημονικό πρόγραμμα όλων των εκπαιδευτικών σεμιναρίων για το έτος 2017, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα www.cardiovascular. gr.

ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ