Επιβραβεύτηκε το Πανεπ. Νοσοκομείο για την αντιμετώπιση της ελονοσίας

on .

DOYROYTH

• Μια ακόμη σημαντική διάκριση απέσπασε το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, αποδεικνύοντας το υψηλό επίπεδο του έμψυχου δυναμικού του, το οποίο παρά τις αντίξοες συνθήκες, παρέχει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες, αλλά ταυτόχρονα συμβάλλει σημαντικά και στην ιατρική έρευνα.
Αυτό συνέβη και με την Νοσηλεύτρια Επιτήρησης Λοιμώξεων Νικολέττα Καραβασίλη, η οποία με την εργασία «Καταγραφή περιστατικών λοίμωξης με Clostridium difficile με αποκλεισμό συλλοίμωξης από Κυτταρομεγαλοϊό στην Ιδιοπαθή Φλεγμονώδη Πάθηση των Εντέρων επί 33 μήνες» απέσπασε τον Έπαινο καλύτερης αναρτημένης ανακοίνωσης στο Πανελλήνιο Συνέδριο της Ελληνικής Εταιρείας Ελέγχου Λοιμώξεων που διοργανώθηκε στην Αθήνα μέσα στο Νοέμβριο.
Ταυτόχρονα επιβραβεύτηκε ο υποδειγματικός τρόπος που αντιμετώπισε η Επιτροπή Νοσοκομειακών Λοιμώξεων του ΠΓΝΙ τα περιστατικά Ελονοσίας, που εμφανίστηκαν την καλοκαιρινή περίοδο στην ευρύτερη περιοχή της Ηπείρου.
Στην ερευνητική ομάδα συμμετείχαν επίσης από τη Γαστρεντερολογική Κλινική οι: Χριστοδούλου Δ., Κατσάνος Κ., Θεόπιστος Β., από την Α΄ και Β΄ Παθολογική Κλινική: Κοσμίδου Μ., και Τσιάρα Σ., (αντίστοιχα), καθώς και από το Μικροβιολογικό Εργαστήριο: Γκαρτζονίκα Κ., Μπομπογιάννη Χ., και Βενέτη Α.
Η Διοίκηση του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, με ανακοίνωσή της  εκφράζει τα θερμά της συγχαρητήρια και εύχεται ανάλογες επιτυχίες στο μέλλον.

ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ