Αυλαία σήμερα για το 1ο Επιστημονικό Συνέδριο Λογοθεραπείας στα Γιάννενα

on .

LOGOTHERAPEIA SYNEDRIO AFISA 17 10 17

• Στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών είναι στραμμένο από σήμερα το ενδιαφέρον της επιστημονικής κοινότητας της πόλης μας, μιας και το επόμενο τριήμερο εκεί θα διεξαχθεί το 1ο Επιστημονικό Συνέδριο Λογοθεραπείας, το οποίο διοργανώνεται από τον Σύλλογο Επιστημόνων Λογοπαθολόγων Λογοθεραπευτών Ελλάδος και τελεί υπό την αιγίδα του ΤΕΙ Ηπείρου, του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας και του Πνευματικού Κέντρου. Σύνεδροι και ομιλητές διαφόρων ιατρικών και παραϊατρικών ειδικοτήτων θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν και να ανταλλάξουν απόψεις και πρακτικές πάνω σε καινούργιες έρευνες και μελέτες σε θεματικές ενότητες της λογοθεραπείας, μιας επιστήμης σχετικά καινούργιας αλλά ραγδαίως αναπτυσσόμενης.
Ο Γρηγόρης Νάσιος
Ο Πρόεδρος του Συνεδρίου, γνωστός νευρολόγος Γρηγόρης Νάσιος, μιλώντας στον «Π.Λ.» έκανε λόγο για μια εξαιρετική ευκαιρία να αναδειχθεί η διεπιστημονικότητα και η συνεργασία μεταξύ διαφόρων ειδικοτήτων στην καλύτερη και ορθότερη αντιμετώπιση περιστατικών που άπτονται της λογοθεραπείας, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο υψηλό επίπεδο των συμμετεχόντων και ομιλητών του Συνεδρίου. Σημείωσε δε, ότι είναι εντυπωσιακός ο αριθμός των συνέδρων μιας και για πρώτη φορά στην Ελλάδα σε συνέδριο λογοθεραπείας οι συμμετοχές ξεπερνούν τις 700!
Το πρόγραμμα του συνεδρίου
Η προσέλευση στο Πνευματικό Κέντρο και οι εγγραφές ξεκινούν σήμερα το πρωί, ενώ αμέσως μετά θα χαιρετήσει ο Πρόεδρος του συνεδρίου, Γρηγόριος Νάσιος, ενώ θα ακολουθήσουν ομιλίες και στρογγυλές τράπεζες διαφόρων θεματικών πεδίων, όπως της κατάποσης, του τραυλισμού, ενώ ενδιάμεσα θα υπάρχουν και ενδιαφέρουσες προφορικές ανακοινώσεις.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται να έχει η στρογγυλή τράπεζα με θέμα «Η εκπαίδευση των Λογοθεραπευτών στην Ελλάδα» στο οποίο θα μιλήσουν οι Πρόεδροι των Τμημάτων Λογοθεραπείας Ηπείρου (Ναυσικά Ζιάβρα), Δυτικής Ελλάδας (Αρχόντω Τερζή) και Πελοποννήσου (Δημήτρης Πετρόπουλος).
Η επίσημη τελετή έναρξης θα δοθεί σήμερα στις 7 μ.μ. με επίτιμο καλεσμένο και ομιλητή τον Δρ. Γεώργιο Παξινό, Καθηγητή Ιατρικών Επιστημών & Ψυχολογίας, ο οποίος πρώτος χαρτογράφησε τον εγκέφαλο και με τις μελέτες του συνέβαλε στην καταπολέμηση του Πάρκινσον και του Αλτσχάιμερ. 
Οι εργασίες του συνεδρίου θα συνεχιστούν τόσο το Σάββατο, όσο και την Κυριακή με ομιλίες, ανακοινώσεις και στρογγυλές τράπεζες σε ένα ευρύ θεματικό φάσμα, όπως ο αυτισμός, η δυσφωνία, οι γνωστικές διαταραχές κ.α.

ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ