Γιορτές σαν… παραμύθι φέτος στο Παραλίμνιο Πάρκο Ιωαννίνων!

on .

ASHMENIA XRISTOYGENNA 1 9 11 17

• Χρώμα… ασημί θα έχουν τα φετινά Χριστούγεννα στα Γιάννενα, σαν τα παλιά κοσμήματα που φτιάχνουν με τέχνη και μεράκι οι μαστόροι μας.
Το Παραλίμνιο Ψυχαγωγικό Πάρκο θα υποδεχθεί τα «Ασημένια Χριστούγεννα», μία μαγική πόλη γεμάτη εκπλήξεις για μικρούς και μεγάλους. Από τις 8 Δεκεμβρίου θα τους υποδέχονται ο Ασημάκης και η Ασημένια, ο Αϊ Βασίλης, τα ξωτικά, το δέντρο των δώρων, το carousel, το φαντασμαγορικό παγοδρόμιο, τα εντυπωσιακά εργαστήρια και πολλά ακόμη πρωτότυπα παιχνίδια και δράσεις.
Τι θα περιλαμβάνει
Πιο αναλυτικά, τα «Ασημένια Χριστούγεννα», που αντικαθιστούν φέτος την «Αστερούπολη», θα περιλαμβάνουν: Το Δέντρο και το Σπίτι των Δώρων, όπου γονείς, γιαγιάδες, παππούδες και παιδιά θα μπορούν να αφήνουν δώρα τους ή τα παιχνίδια που δεν χρησιμοποιούν πλέον, για να δοθούν σε όσους τα έχουν ανάγκη. Το Ταχυδρομείο του Αϊ Βασίλη όπου τα παιδιά θα στέλνουν γράμματα απευθείας στον… Βόρειο Πόλο. Το Τρενάκι του Αϊ Βασίλη που θα κάνει διαδρομές σε όλο  το Ασημένιο Χριστουγεννιάτικο Πάρκο. το Σπίτι του Ασημάκη, ένα μαγευτικό χιονισμένο σκηνικό με μπάλες και ταυτόχρονα ένα διαδραστικό παιχνίδι. Το Σπίτι της Ασημένιας, μια πρωτότυπη Χιονόμπαλα, όπου οι επισκέπτες μπορούν να μπουν μέσα, να φωτογραφηθούν και να παίξουν με το χιόνι. Το Σπίτι του Μπουρμπουλήθρα, μια πρωτότυπη κατασκευή με τεράστιες μπουρμπουλήθρες, όπου τα παιδιά θα μπορούν να μπουν, να παίξουν και να φωτογραφηθούν. Το Σπίτι του Παραμυθά για μαγικές ιστορίες, που θα αφηγούνται παραμυθάδες αλλά και δημοφιλείς ηθοποιοί. το Σπίτι του Μάγου όπου τα παιδιά θα μυηθούν στον κόσμο της ταχυδακτυλουργίας. Το Εργαστήρι του κου Ασημοχέρη, όπου επισκέπτες κάθε ηλικίας μπορούν σε λίγα λεπτά να κατασκευάσουν κέρινο αντίγραφο του χεριού τους. Το Εργαστήρι των Ξωτικών που θα μαθαίνουν στα παιδιά καινούρια πράγματα και κατασκευές. Θα υπάρχει επίσης το δημοφιλές κλασικό Carousel, Παγοδρόμιο όπου μικροί και μεγάλοι θα διασκεδάζουν υπό τον ήχο χριστουγεννιάτικων τραγουδιών και φυσικά Χριστουγεννιάτικη Αγορά όπου θα βρίσκει κανείς από είδη δώρων και διακόσμησης μέχρι γλυκίσματα, βιβλία και παιχνίδια.
Συναυλίες, παραστάσεις κ.α.
Εκτός από τα παιχνίδια, στο Ασημένιο Χριστουγεννιάτικο Πάρκο, θα φιλοξενηθούν ως τις 7 Ιανουαρίου και δράσεις όπως πάρτι, συναυλίες, παραστάσεις.
Πιο συγκεκριμένα, από τις 9 έως και τις 22 Δεκεμβρίου, στη σκηνή του Χτιστουγεννιάτικου χωριού θα ανέβουν pop και rock μπάντες, χορευτικά σχήματα και animateur με πολλά απίθανα happenings. Παράλληλα, η εβδομάδα από τις 23 έως και τις 30 Δεκεμβρίου θα είναι θεατρική με το ανέβασμα καθημερινά της διάσημης παιδικής  παράστασης  «Ο Μολυβένιος Στρατιώτης».
Τέλος, θα υπάρχει εκπαιδευτική δράση με θέμα «Δημιουργώ με την Ανακύκλωση», όπου τα παιδιά θα ενημερώνονται για θέματα που αφορούν στην προστασία του περιβάλλοντος, θα μαθαίνουν για τη σημασία της ανακύκλωσης, θα δημιουργούν χριστουγεννιάτικα στολίδια από ανακυκλώσιμα υλικά σε ένα μοναδικό workshop και θα τα κρεμούν στο Δέντρο της Ανακύκλωσης, που θα βρίσκεται στο Ασημένιο Χριστουγεννιάτικο Πάρκο.

ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ