Οι Ηπειρώτες εξακολουθούν να οδηγούν απρόσεκτα

on .

TROXONOMOS PROSTIMO

• Λιγότερα  σοβαρά τροχαία έγιναν στην Ήπειρο τον Οκτώβριο σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2016 (11 έναντι 14), αλλά οι νεκροί ήταν περισσότεροι κατά ένας 4 έναντι 3.  Πέραν αυτών από τα τροχαία που έγιναν σε αστικές και αγροτικές περιοχές των νομών καταγράφηκαν 14 παθόντες (έναντι 22 πέρυσι). Από αυτούς οι 4 τραυματίστηκαν θανάσιμα (έναντι 5 πέρυσι).
Οι αιτίες που προκάλεσαν τα ανωτέρω τροχαία, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Τροχαίας, είναι: Υπερβολική ταχύτητα, αντικανονικό προσπέρασμα, οδήγηση υπό την επήρεια μέθης, έλλειψη προσοχής, παραβίαση προτεραιότητας. Παρά το γεγονός ότι συνεχώς χάνονται ανθρώπινες ζωές στην άσφαλτο, οι οδηγοί (και) στην Ήπειρο, δεν λένε να συμμορφωθούν σύμφωνα με τις διατάξεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. Τον Οκτώβριο τα συνεργεία της Τροχαίας βεβαίωσαν συνολικά 5.613 παραβάσεις, με την υπερβολική ταχύτητα να είναι στην κορυφή της λίστας με 1.185 παραβάσεις.
Επίσης 68 οδηγοί εντοπίστηκαν να οδηγούν υπό την επήρεια αλκοόλ, 39 για αντικανονικό προσπέρασμα, 25 για αντικανονικούς ελιγμούς, 365 για μη χρήση κράνους, 53 για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη, 105 για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, 15 για παραβίαση προτεραιότητας, 154 για μη χρήση ζώνης ασφαλείας, 56 για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση και 19 για φθαρμένα ελαστικά.

ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ