Πάνω από 700 οι συμμετέχοντες στο Συνέδριο Λογοθεραπείας

on .

LOGOTHERAPEIA

• Ανοίγει την ερχόμενη Παρασκευή η αυλαία του 1ου Επιστημονικού Συνεδρίου Λογοθεραπείας, που διοργανώνει ο Σύλλογος Επιστημόνων Λογοπαθολόγων Λογοθεραπευτών Ελλάδας (ΣΕΛΛΕ) στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών, οι εργασίες του οποίου θα διαρκέσουν μέχρι την Κυριακή, 12 Νοεμβρίου.
Η επιστημονική αυτή εκδήλωση αναμένεται να προσελκύσει το ενδιαφέρον πλήθους συμμετεχόντων, καθώς όπως ανέφερε ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου, Λογοθεραπευτής κ. Αναστάσιος Μώκας, αυτοί αναμένεται να ξεπεράσουν τους 700 απ’ όλη την Ελλάδα, με σημαντικά οφέλη που θα έχει μια τέτοια διοργάνωση για την πόλη μας.
Σκοπός του Συνεδρίου είναι να φέρει σε επαφή Λογοθεραπευτές και Επιστήμονες όλων των ειδικοτήτων των ανθρωπιστικών – ιατρικών ειδικοτήτων, οι οποίοι θα ενημερωθούν, θα εκπαιδευτούν και μέσω της αλληλεπίδρασης και της ανταλλαγής απόψεων, θα συμβάλουν στη διαμόρφωση του πλαισίου διεπιστημονικότητας, όπου όλοι συνεισφέρουν με τρόπο μοναδικό στον κοινό σκοπό, τη διατήρηση ή/και αποκατάσταση της υγείας και της ποιότητας της ζωής των ανθρώπων.
Επιπλέον, θα αναδειχθεί η πληθώρα των ερευνών που διεξάγονται στα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας μας. Στο πλαίσιο αυτό με ενδιαφέρον αναμένονται οι τοποθετήσεις και οι διαλέξεις κορυφαίων επιστημόνων όπως του Dr. Γεωργίου Παξινού, Καθηγητή Ιατρικών Επιστημών και Ψυχολογίας, ο οποίος είναι παγκοσμίως γνωστός για τις χαρτογραφήσεις εγκεφάλου και την έρευνά του στην καταπολέμηση του Parkinson και Alzheimer, μέλος της Ακαδημίας Αθηνών, ο οποίος θα «ανοίξει» και τις εργασίες του συνεδρίου, την Maggie Lee Huckabee καθηγήτρια Λογοθεραπείας από τη Νέα Ζηλανδία, τον Γρηγόριο Νάσιο, Νευρολόγο και Πρόεδρο της Επιστημονικής Επιτροπής του συνεδρίου και πλήθους άλλων επιστημόνων, ιατρικών και ανθρωπιστικών ειδικοτήτων.
Το πρόγραμμα
Το πρόγραμμα του συνεδρίου θα καλύψει τις θεματικές ενότητες: Διαταραχές Αυτιστικού Φάσματος – Διαταραχές Μάθησης – Διαταραχές Φώνησης – Διαταραχές Σίτισης – Νευρογενείς Διαταραχές Επικοινωνίας – Αναπτυξιακές Διαταραχές Λόγου και Ομιλίας.
 Παράλληλα, θα λειτουργεί έκθεση εκπαιδευτικών και κλινικών προϊόντων, καθ’ όλη τη διάρκεια του τριημέρου.
* * *
Το Συνέδριο τελεί υπό την Αιγίδα του ΤΕΙ Ηπείρου, του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας και του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ιωαννιτών, ενώ επίσημοι Υποστηρικτές του Συνεδρίου είναι: ABC toys, epixeirein.gr, Webstation , thespro.gr, ΑΧΕΛΩΟΣ media, epilogesmagazine.gr,  MK Prosopsis Ltd, Πηγές Κωστηλάτας, ΕΡΤopen, Intel  learn, Λογόμετρο. Χορηγός επικοινωνίας είναι ο «Πρωινός Λόγος».

ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ