Προσπάθεια να ξαναζωντανέψει η παρακαλάμια περιοχή

on .

KALAMAS POTAMI

• Η Κίνηση "ΚΑΘΑΡΟΣ ΚΑΛΑΜΑΣ", κάνει προσπάθεια να αναδειχθεί τουριστικά το ποτάμι, κάτι, που θα ξαναζωντανέψει τη σχεδόν νεκρή παρακαλάμια ζώνη με πολλά χωριά, δίπλα στην παλαιά εθνική οδό Ιωαννίνων-Ηγουμενίτσας.
Στο πλαίσιο αυτό συγκεντρώνει στοιχεία από όλα τα παρακαλάμια χωριά, που αφορούν σε αρχαία και βυζαντινά μνημεία, μοναστήρια, εκκλησίες, φυσικές ομορφιές, διαδρομές, μονοπάτια, χώρους διαμονής και εστίασης, προκειμένου να τα προβάλλει διαδικτυακά.
Σκοπός είναι η ενημέρωση και προβολή της περιοχής του Καλαμά, η αύξηση της επισκεψιμότητας, η ανάδειξη τοπικών προϊόντων, η πληροφόρηση για τις δυνατότητες φιλοξενίας. 
Ορθή πρωτοβουλία, που χρειάζεται τη στήριξη αρμόδιων φορέων, αλλά και τη δημιουργία ή τη βελτίωση υποδομών.
Η περιοχή του Καλαμά προσφέρεται για διάφορα είδη τουρισμού, αθλητικού, περιηγητικού, ιστορικού, θρησκευτικού, περιπατητικού. Σε μια περίοδο που ο νομός Θεσπρωτίας παρακμάζει οικονομικά και η ανεργία εμφανίζει μεγάλα ποσοστά, ο ποταμός μπορεί να αποτελέσει πνεύμονα ανάπτυξης.
Παράλληλα η κίνηση καταγράφει προβλήματα ρύπανσης – μόλυνσης του Καλαμά και της περιοχής του για να οργανώσει πιο αποτελεσματικά τη δράση της.
Η.Μ.

ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ