Στη Βουλή η ασυνέχεια στην εκμάθηση της επιλεγμένης δεύτερης ξένης γλώσσας

on .

PINAKAS KIMOLIES 1

• Πανελλαδικά αναδείχθηκε το θέμα της ασυνέχειας στην εκμάθηση της δεύτερης ξένης γλώσσας στα σχολεία, μετά από ενέργειες της Υπεύθυνης του Τομέα Παιδείας ΝΟ.Δ.Ε - Ν.Δ. Ιωαννίνων Ελένης Σιάση και σε συνεννόηση του τοπικού Βουλευτή της Ν.Δ.  Κων/νου Τασούλα με την Τομεάρχη Παιδείας, Βουλευτή Επικρατείας Νίκης Κεραμέω, η οποία απηύθυνε ερώτηση προς τον Υπουργό Παιδείας σχετικά με το παραπάνω ζήτημα.
Η Υπουργική Απόφαση προβλέπει ρητώς ότι η επιλογή της δεύτερης ξένης Γλώσσας που γίνεται στην Ε’ τάξη του Δημοτικού ισχύει έως και την Γ’ τάξη του Γυμνασίου.
Η πρόβλεψη όμως αυτή ακυρώνεται στα επόμενα άρθρα της ίδιας Υπουργικής Απόφασης, καθώς τίθενται προϋποθέσεις και περιορισμοί, π.χ. ως προς τον αριθμό τμημάτων δεύτερης ξένης γλώσσας, ο οποίος δεν μπορεί να υπερβαίνει τον αριθμό τμημάτων γενικής παιδείας ή ως προς τις διαθέσιμες διδακτικές ώρες της οικείας Διεύθυνσης Εκπαίδευσης, αναιρούν την ισχύ της επιλογής δεύτερης ξένης γλώσσας, δημιουργώντας πλείστα προβλήματα σε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς.

ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ