Κοινοί οι προβληματισμοί για τις λίμνες Ιωαννίνων και Καστοριάς

on .

KASTORIA LIMNES 12 10 17

• Στην Καστοριά πραγματοποιήθηκε την Τρίτη  συνάντηση εργασίας με θέμα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι λίμνες της Καστοριάς και των Ιωαννίνων.
Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Aντιπεριφερειάρχης Καστοριάς κος Σωτήρης Αδαμόπουλος, η Αντιδήμαρχος κα Βάσω Μέγα και ο Προϊστάμενος κ. Θωμάς Λεοντίου από πλευράς Δήμου Ιωαννιτών, η προϊσταμένη του Τμήματος Αλιείας της Περιφέρειας Ηπείρου κ. Κατερίνα Σαπλαούρα, ο Πρόεδρος κος Πέτρος Τσουμάνης και στελέχη του Φορέα Διαχείρισης της Λίμνης Ιωαννίνων, αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες της Καστοριάς, καθώς και η καθηγήτρια του Τμήματος Βιολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κα Μαρία Μουστάκα. 
Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης έγινε παρουσίαση των έργων και των δράσεων που έχουν υλοποιηθεί μέχρι σήμερα για την προστασία και ανάδειξη της λίμνης της Καστοριάς, καθώς και των δράσεων που έχουν προγραμματιστεί για το άμεσο μέλλον. Η αντιδήμαρχος Ιωαννίνων κ. Μέγα αναφέρθηκε σε πρωτοβουλίες που έχουν αναλάβει Δήμος και Περιφέρειας, ως επίσης και στη σύμπραξη που έχουν δημιουργήσει για να προωθηθούν από κοινού δράσεις για τη λίμνη Παμβώτιδα. 
Θετικές ήταν οι εντυπώσεις που αποκόμισε από τη συνάντηση ο Πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης Πέτρος Τσουμάνης, ο οποίος στάθηκε ιδιαίτερα στο γεγονός ότι έχουν γίνει όλες οι συνδέσεις της Καστοριάς με τον Βιολογικό Καθαρισμό, ως επίσης στην υλοποίηση έργων που έγιναν περιμετρικά της λίμνης. Καστοριά και Γιάννενα, θα συνεχίσουν πάντως τη συνεργασία τους, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα των λιμνών τους. 

ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ