Με γοργούς ρυθμούς προχωρά η παρέμβαση στον κόμβο Εφύρας

on .

EFYRAS ERGA

• Προχωρούν με γοργό ρυθμό οι εργασίες που γίνονται στον κόμβο Εφύρας, σ’ έναν δρόμο – καρμανιόλα, που μόλις όμως ολοκληρωθούν, θα δώσουν μεγάλη ανάσα στους κατοίκους και σε όσους περνούν καθημερινά από αυτόν.
Ικανοποιημένος από την πορεία των εργασιών και αισιόδοξος ότι αυτές θα τελειώσουν νωρίτερα (12 μήνες προβλέπει η σύμβαση με τον ανάδοχο) δήλωσε χθες ο Αντιδήμαρχος έργων, Γιάννης Λιόντος, ο οποίος έκανε αυτοψία στα έργα.
 «Αν έπρεπε να κάνουμε μια τόσο μεγάλη παρέμβαση και να δημιουργήσουμε ένα κυκλικό κόμβο στην πόλη, αυτή θα ήταν στο συγκεκριμένο σημείο. Είμαι σίγουρος ότι μετά το τέλος του έργου η περιοχή δε θα μοιάζει σε τίποτα με αυτό που βιώνουν σήμερα καθημερινά εκατοντάδες συνδημότες μας που μένουν ή περνούν απ’ αυτή. Πρόκειται για μια πολύ σημαντική παρέμβαση σε ένα δρόμο – καρμανιόλα στον οποίο έχουν σημειωθεί πολλά τροχαία», τόνισε αρχικά ο κ. Λιόντος.
Όπως εξήγησε ο Αντιδήμαρχος , στον κόμβο προβλέπεται η διεύρυνση του οδοστρώματος με την εκτέλεση χωματουργικών εργασιών  που αφορούν την αφαίρεση των επιφανειακών φυτικών γαιών, την εκσκαφή των απαραίτητων ορυγμάτων για την εν συνεχεία κατασκευή των απαραίτητών επιχωμάτων που προβλέπονται στη Συγκοινωνιακή μελέτη. Προβλέπονται επίσης έργα διόρθωσης των γεωμετρικών χαρακτηριστικών των καμπυλών του κόμβου για τη διόρθωση της καμπυλότητας και των περιορισμών που τίθενται λόγω της εγκεκριμένης ζώνης απαλλοτρίωσης. Επίσης θα γίνουν εργασίες για τη διευθέτηση της απορροής των όμβριων υδάτων με την κατασκευή σωληνωτών για την απορροή των όμβριων στην περιοχή του κόμβου με αντίστοιχη κατασκευή φρεατίων υδατοσυλλογής.
Παράλληλα προβλέπονται εργασίες για την ασφάλεια οδικής κυκλοφορίας που προβλέπουν την κατασκευή νησίδων, πινακίδων σήμανσης, οριζόντια διαγράμμιση, φωτισμός, ενώ θα γίνει και πλακόστρωση πεζοδρομίου πλάτους 1,30 σε όλο το μήκος της οδού από τον κόμβο έως το τέλος επέμβασης προς Περίβλεπτο.
Τέλος στο έργο προβλέπεται και μια σειρά παρεμβάσεων πρασίνου, ενώ θα κατασκευαστεί και νέο δίκτυο οδοφωτισμού.

ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ