Πρόγραμμα δωρεάν ξεναγήσεων στην πόλη από το Δήμο Ιωαννιτών

on .

SARAKATSANOS GKOLAS 11 10 17

• Πρόγραμμα δωρεάν ξεναγήσεων, με τίτλο «Μαθαίνω για την πόλη μου» οργανώνει για το προσεχές διάστημα στα Γιάννενα το Γραφείο Τουριστικής Προβολής του Δήμου Ιωαννιτών, σε συνεργασία με το Σπήλαιο Περάματος.
Με αφετηρία την Κυριακή 29 Οκτωβρίου, όσοι Γιαννιώτες και Γιαννιώτισσες το επιθυμούν, θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν ορισμένες περιηγήσεις χαλαρωτικής ψυχαγωγίας στις ομορφότερες τοποθεσίες, τα μνημεία και τα μουσεία της περιοχής.
Όπως, μεταξύ άλλων, δήλωσε χθες ο Αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής και Τουρισμού, Νίκος Γκόλας, «σκοπός του προγράμματος δεν είναι η επιστημονική επιμόρφωση, αλλά να γνωρίσουν οι Γιαννιώτες και οι Γιαννιώτισσες καλύτερα την πόλη τους. Να τη δουν αλλιώς. Να την αγαπήσουν ακόμη περισσότερο.
»Και παράλληλα, να ενισχυθεί η τουριστική συνείδηση, να ενεργοποιηθεί η κινητοποίηση των συμπατριωτών μας και, ει δυνατόν, να αποτελέσουν τους αυριανούς ‘‘πρεσβευτές Τουρισμού’’. Τους μελλοντικούς διαφημιστές του πραγματικά ποιοτικού τουριστικού προϊόντος που διαθέτουν τα Γιάννενα».
Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Σπηλαίου Περάματος Ιωαννίνων, Νίκος Σαρακατσάνος  εξέφρασε την πεποίθηση ότι ο κόσμος θα εκπλαγεί με αυτά που θα δει στην ευρύτερη περιοχή, έστω κι αν νομίζει ότι είναι πολύ καλός γνώστης αυτής.
Καταθέτοντας τα συμπεράσματα στα οποία έχει καταλήξει η Διοίκηση του Σπηλαίου για την προέλευση των επισκεπτών, ανέφερε: «Η αίσθηση που έχουμε τα τελευταία χρόνια, λαμβάνοντας υπόψιν και τα στοιχεία που έχουμε συλλέξει, είναι, ότι οι συνδημότες μας δεν επισκέπτονται το Σπήλαιο Περάματος, κάτι που ισχύει και για άλλα τουριστικά σημεία. Δυστυχώς, αυτή η τάση έχει περάσει και στους μαθητές, αφού μειώνονται συνεχώς οι σχολικές εκδρομές των σχολείων της περιοχής μας προς το Σπήλαιο. Γινόμαστε μάρτυρες του φαινομένου μαθητές σχεδόν από όλα τα σχολεία της Ελλάδας να έχουν επισκεφτεί τουλάχιστον μια φορά το Σπήλαιο και ντόπιοι μαθητές να μην το έχουν επισκεφτεί ποτέ».
Η πρώτη διαδρομή
Η πρώτη ξενάγηση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 29 Οκτωβρίου και ώρα 10:30 π.μ. Νησί – Ι.Μ. Φιλανθρωπηνών – Ι.Μ. Στρατηγόπουλου – Γύρος νησιού – Μουσείο Αλή Πασά & Επαναστατικής Περιόδου  (Φώτη Ραπακούση).
Συγκέντρωση στο Μώλο (καραβάκια) – Επιβίβαση σε καραβάκι με προορισμό το νησί Ιωαννίνων. Επίσκεψη στις Ιερές Μονές Φιλανθρωπηνών και Στρατηγόπουλου μέσα από το παλιό μονοπάτι που επικοινωνούσαν μεταξύ τους τα παλιά χρόνια. Κάνοντας το γύρο του νησιού με προορισμό το Μουσείο Αλή Πασά & Επαναστατικής Περιόδου  (Φ. Ραπακούση). Ξενάγηση και επιστροφή με το καραβάκι στην πόλη.
Χρήσιμες πληροφορίες
Οι ξεναγήσεις θα διεξάγονται Κυριακή, θα διαρκούν 3-3.30 ώρες και η εκκίνηση των περιπάτων θα γίνεται από συγκεκριμένα σημεία ανάλογα με τη διαδρομή και με συνοδεία ξεναγού.
Οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα θα επιβαρύνονται μόνο με το κόστος των 2 ευρώ για την είσοδο στο σπήλαιο Περάματος, όπου η ξενάγηση θα γίνεται από υπεύθυνο του σπηλαίου.
Οι αιτήσεις για συμμετοχή θα υποβάλλονται καθημερινά ηλεκτρονικά μέσω ειδικής φόρμας στην ιστοσελίδα του Γραφείου Τουριστικής Προβολής του δήμου http://www.travelioannina.com  ή αυτοπροσώπως, από Δευτέρα έως και Πέμπτη στο Γραφείο Τουριστικής Προβολής, Μουλαϊμίδη 10, στα Γιάννενα.
• Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στον τηλεφωνικό αριθμό: 26510-37017.

ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ