Αναγκαία μια νέα «στέγη» για το Μουσικό Σχολείο Ιωαννίνων

on .

MOYSIKO SXOLEIO STEFOS

• Tι και αν το Μουσικό Σχολείο Ιωαννίνων από την ίδρυσή του και μέχρι σήμερα παρέχει σημαντικό εκπαιδευτικό έργο καλλιεργώντας σε ετήσια βάση το καλλιτεχνικό ταλέντο εκατοντάδων μαθητών.
Εξακολουθεί να στεγάζεται σε ένα εντελώς ακατάλληλο προς τις ανάγκες του κτίριο, δίπλα στο Νεκροταφείο του Αγίου Νικολάου Κοπάνων κι αυτό παρά τα κατά καιρούς αιτήματα της Διεύθυνσής του για την εύρεση ενός χώρου που να εξυπηρετεί τις λειτουργικές απαιτήσεις του Σχολείου.
 Το θέμα τέθηκε επί τάπητος και κατά την πρόσφατη επίσκεψη του βουλευτή Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Στέφου στο Μουσικό Σχολείο, όπου συναντήθηκε και ενημερώθηκε από τον Διευθυντή του Αθανάσιο Τσάνη και εκπαιδευτικούς.
Με 170 μαθητές…
Το Μουσικό Σχολείο Ιωαννίνων, το οποίο είναι το πρώτο του είδους που ιδρύθηκε στη χώρα μας μαζί με αυτό της Παλλήνης, είναι ένα ιδιαίτερο σχολείο με περίπου 170 μαθητές, οι οποίοι με έμφυτο μουσικό ταλέντο και καλλιτεχνική διάθεση, προσέρχονται σ’ αυτό ακόμη και από μακρινά σημεία του Νομού, όπως πληροφόρησε τον Γ. Στέφο ο Διευθυντής του.
Σ’ αυτό λειτουργούν υπό ενιαία διεύθυνση Γυμνάσιο και Λύκειο, όπου οι μαθητές όλων των τάξεων διδάσκονται κανονικά όλα τα μαθήματα γενικής παιδείας καθώς και όλα τα προβλεπόμενα μαθήματα μουσικής παιδείας (ομαδικά και ατομικά). Επίσης το Σχολείο προετοιμάζει τους μαθητές της Γ’ Λυκείου για τις Πανελλαδικές εξετάσεις, όπως γίνεται σε όλα τα Λύκεια της χώρας, ενώ, λόγω του διευρυμένου ωραρίου, όλοι οι μαθητές σιτίζονται στις εγκαταστάσεις του κάθε μεσημέρι!
Ακατάλληλο κτίριο
Το κύριο θέμα που απασχόλησε τη συζήτηση του βουλευτή με τον Αθ. Τσάνη και το σύλλογο διδασκόντων του σχολείου ήταν το στεγαστικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει εδώ και χρόνια. Το Μουσικό Σχολείο μοιράζεται κτίριο στην οδό Κωνσταντινουπόλεως με το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Ιωαννίνων.
Οι κτιριακές υποδομές του είναι τουλάχιστον προβληματικές, όπως τονίστηκε στον κ. Στέφο, με αποτέλεσμα να δυσχεραίνεται η διδασκαλία τόσο των μουσικών μαθημάτων όσο και των υπολοίπων.
Διεύθυνση και διδάσκοντες σημείωσαν πως είναι απαραίτητη η μεταστέγαση του Σχολείου σε ένα χώρο που θα επιτρέπει την απρόσκοπτη διδασκαλία και θα εξασφαλίζει την άρτια λειτουργία όλων των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων που λαμβάνουν χώρα σε ένα τόσο ιδιαίτερο εκπαιδευτήριο. Για την εξεύρεση λύσης απαιτείται η συνεργασία Δήμου, Περιφέρειας και Σχολείου.
Ο Γιάννης Στέφος
Ο κ. Στέφος συμμερίστηκε την αγωνία και τις θέσεις των εκπαιδευτικών για το κτιριακό πρόβλημα και τόνισε ότι το Σχολείο θα έχει τη συνδρομή του, στα πλαίσια της βουλευτικής του ιδιότητας, σε ό,τι χρειαστεί, προκειμένου να δοθεί λύση στο πρόβλημα. Είναι πολύ σημαντικό, όπως τόνισε ο βουλευτής, «ένα σχολείο, όπως το Μουσικό, που παράγει πολιτισμό και προετοιμάζει τους ανθρώπους εκείνους που θα ηγηθούν του πολιτιστικού μέλλοντος του τόπου μας, να λειτουργεί με όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις που θα εξασφαλίσουν την άρτια λειτουργία του». 
ΚΩΣΤΑΣ ΑΓΟΡΗΣ

ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ