Από τον Φεβρουάριο οι προσωρινές δεξαμενές καυσίμων στο αεροδρόμιο

on .

AEROPLANO AEGEAN AERODROMIO

• Μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου του 2018 θα έχουν εγκατασταθεί και θα λειτουργούν οι κινητές δεξαμενές καυσίμων στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων. Τη δέσμευση αυτή του Γενικού Γραμματέα Μεταφορών Θάνου Βούρδα  που έκανε στη χθεσινή σύσκεψη στην Αθήνα, ανακοίνωσε ο Δήμος Ιωαννιτών.
Στη σύσκεψη που οργάνωσε ο κ. Βούρδας -από τον οποίο δεν εκδόθηκε μέχρι χθες βράδυ σχετική ανακοίνωση- συμμετείχαν οι βουλευτές Χρήστος Μαντά, Γιάννης Στέφος,  Κώστας Τασούλας,  ο δήμαρχος  Ιωαννίνων Θωμάς Μπέγκας, ο αντιδήμαρχος Νίκος Γκόλας, ο Διοικητής της ΥΠΑ και εκπρόσωποι της ΕΚΟ.  Η εταιρία ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε τις διαδικασίες και τις επόμενες ημέρες θα επικοινωνήσει και με τις αεροπορικές εταιρίες που έχουν ήδη εκδηλώσει ενδιαφέρον για πτήσεις στο αεροδρόμιο των Ιωαννίνων, προκείμενου να εκτιμήσει τον όγκο των καυσίμων που θα απαιτηθούν, σε πρώτη φάση τουλάχιστον.
Κι εκεί που δεν εύρισκαν μία εταιρεία για τα καύσιμα, φαίνεται ότι βρέθηκε και δεύτερη -η οποία σύμφωνα με την ανακοίνωση του Δήμου- επιθυμεί να εγκαταστήσει  κινητές δεξαμενές στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων, αίτημα το οποίο εξετάζει η ΥΠΑ. «Ικανοποιημένος» από την εξέλιξη δήλωσαν τόσο  ο δήμαρχος Θωμάς Μπέγκας, όσο και ο αντιδήμαρχος Νίκος Γκόλας, που αναφέρθηκαν και στις κοινές προσπάθειες που έγιναν στο θέμα του ανεφοδιασμού των αεροσκαφών. 

ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ