Η Κόνιτσα ανάμεσα στις καινοτόμες πόλεις της Ελλάδας

on .

KONITSA BRABEIO

• Σε ενθουσιώδη ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων η Τελετή Απονομής των Best City Awards 2017, με τον Δήμο Κόνιτσας να συμπεριλαμβάνεται μεταξύ των διακριθέντων!
Τα Best City Awards έρχονται για δεύτερη συνεχή χρονιά να αναδείξουν τις καλύτερες πρακτικές ή λύσεις, που εφαρμόζονται σε όλη την Ελλάδα και οδηγούν σε οικονομική ανάπτυξη, ευκαιρίες εργασίας, πολιτισμό, ασφάλεια και τελικά καλύτερη ποιότητα ζωής για τους  πολίτες.
Ο Δήμος Κόνιτσας βραβεύτηκε για δεύτερη χρονιά, με βραβείο bronze φέτος, στην ενότητα βράβευσης  Πολιτισμός & Τουρισμός, στην κατηγορία  Ανάπτυξη εφαρμογών τουριστικού περιεχομένου για κινητά και συγκεκριμένα για τη δημιουργία Πολυμεσικού Ηλεκτρονικού Ξεναγού σε μονοπάτια πολιτισμού στα Μαστοροχώρια, Πυρσόγιαννη, Γανναδιό και Καστανέα Κόνιτσας. Τα βραβεία παρέλαβε ο Δήμαρχος Κόνιτσας Ανδρέας Παπασπύρου.
Στην τελετή απονομής παρευρέθηκαν Δήμαρχοι και υψηλόβαθμα στελέχη 65 ελληνικών πόλεων, στελέχη περιφερειών, υψηλόβαθμα στελέχη επιχειρήσεων, σύμβουλοι και δημοσιογράφοι, οι οποίοι ενημερώθηκαν για τις καλύτερες πρακτικές και τις εφαρμοσμένες σύγχρονες τεχνολογίες των ευφυών, αειφόρων και οικονομικά βιώσιμων πόλεων της χώρας μας. Στα βραβεία συμμετείχαν, επίσης, περιφερειακές ενότητες, ΟΤΑ, δημόσιες και ιδιωτικές επιχειρήσεις, επιχειρήσεις κοινής ωφελείας, ερευνητικά κέντρα, δημόσιες ή ιδιωτικές κοινοπραξίες, που έχουν να επιδείξουν καινοτόμες στρατηγικές «ευφυούς πόλης» ή σχετικές λύσεις.
Τα βραβεία Best city awards λειτουργούν ως μέσο αναγνώρισης των Δήμων που διακρίνονται αλλά και ως πηγή παραδειγματισμού για την υιοθέτηση ανάλογων καινοτόμων πρακτικών. 

ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ