Σύσσωμα τα Γιάννενα είπαν το «τελευταίο αντίο» στο Δ. Γιωτίτσα

on .

GIOTITSAS DHMHTRHS 2

• Σύσσωμες οι τοπικές αρχές και πλήθος κόσμου συνόδευσε χθες το μεσημέρι στο τελευταίο του «ταξίδι» τον Δημήτρη Γιωτίτσα, που επί δεκαετίες άφησε ανεξίτηλο το στίγμα του στα κοινά της πόλης και ιδιαίτερα στο Δήμο Ιωαννιτών. 
Το «ύστατο χαίρε» στον Ιερό Ναό της Αγίας Μαρίνας, όπου τελέστηκε η εξόδιος ακολουθία, του είπαν ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο δήμαρχος Θωμάς Μπέγκας, οι πρώην δήμαρχοι Ν. Γκόντας, Φ. Φίλιος, Ελ. Γκλίναβος, σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο Ιωαννίνων, πρώην συνάδελφοί του από την Τράπεζα της Ελλάδος, συγχωριανοί του, εργαζόμενοι στο Δήμο κ.α., αρκετοί εκ των οποίων συνόδευσαν τη σορό του μέχρι την γενέτειρά του Γορίτσα Κουτσελιού όπου έγινε και η ταφή του.
Την εξόδιο ακολουθία τέλεσαν μαζί με τους ιερείς της Αγίας Μαρίνας, οι αρχιμανδρίτες π. Χρυσόστομος Τραϊκάπης και π. Θεόκλητος Μητάκος, ως εκπρόσωποι του απουσιάζοντος στην Σύνοδο της Ιεραρχίας, μητροπολίτη Μάξιμου, του οποίου μετέφεραν τα συλλυπητήρια στους οικείους του. Στη μνήμη του έγιναν δεκάδες δωρεές σε συσσίτια και σε ιδρύματα.

Επικήδειοι και ανακοινώσεις
Επικήδειους λόγους εκφώνησαν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων Γιώργος Παπαδιώτης, ο Δήμαρχος Θωμάς Μπέγκας, οι πρώην Δήμαρχοι Φ. Φίλιος- Ελ. Γκλίναβος, ως και εκπρόσωπος των Βελλαϊτών.
Ο δήμαρχος Θωμάς Μπέγκας, τόνισε μεταξύ άλλων, ότι ο Δημήτρης Γιωτίτσας, ήταν άνθρωπος διακριτικός, μεστός στα λόγια και ενεργός στις πράξεις και πάνω απ΄ όλα ενεργός πολίτης, με συμμετοχή, δράσεις και μετρήσιμο αποτέλεσμα. Πρόσθεσε ότι υπηρέτησε με αρχές, με αξίες, με ήθος και ευγένεια την Αυτοδιοίκηση, αναφέροντας επίσης ότι υπήρξε και συνεργάτης του πατέρα του την περίοδο 1975-1978.
Ο πρώην Δήμαρχος Λευτέρης Γκλίναβος, σε δήλωσή του, αναφέρει ότι είχε την τύχη να συνεργαστεί και να συμπορευτεί με τον Δημήτρη Γιωτίτσα «στο δύσκολο αλλά όμορφο δρόμο των κοινών υποθέσεων της πόλης μας».
Η παράταξη «Γιάννενα, Πολίτες για την Ανατροπή» στην ανακοίνωσή της, αναφέρει ότι «ως πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου επέδειξε διάθεση συνεργασίας και προώθησης των προβλημάτων. Και μετά την αποχώρησή του δεν έπαψε να δείχνει ενδιαφέρον για τα δημοτικά πράγματα και για τους νεότερους συμβούλους».
Η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Ηπείρου, τονίζει ότι η παρουσία του Δημήτρη Γιωτίτσα στα πολιτικά δρώμενα της πόλης των Ιωαννίνων, «χαρακτηριζόταν από συνέπεια και υπευθυνότητα. Υπηρέτησε την Τοπική Αυτοδιοίκηση με ανιδιοτέλεια και ευθύνη, υποστήριξε την κοινωνία με αυταπάρνηση και ήθος».
Τέλος ο πρώην Νομάρχης και Δημοτικός Σύμβουλος Νίκος Ζαρμπαλάς, τονίζει ότι «υπήρξαμε φίλοι, συνεργάτες, συνοδοιπόροι για πολλά χρόνια. Ζήσαμε χαρές και λύπες μαζί» και σε άλλο σημείο, υπογραμμίζει ότι «ποτέ δεν αλλαξοπίστησε. Η μακρά παρουσία τους σε θέσεις ευθύνης στο Δήμο συνδυάστηκε με μια δημιουργική περίοδο για την πόλη με μεγάλες αλλαγές στις οποίες ήταν συμμέτοχος και πρωταγωνιστής».

ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ