Επιστημονική εκδήλωση για τα Φαρμακευτικά Φυτά

on .

FARMAKEYTIKA FYTA AFISA 4 10 17
• Επιστημονική εκδήλωση με θέμα «Τα Φαρμακευτικά Φυτά από την Αρχαιότητα μέχρι σήμερα» θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 4 Νοεμβρίου, ώρα 10 π.μ., στην Αίθουσα "Γεώργιος Μυλωνάς" του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.
Το συμπόσιο για τη χρήση των φαρμακευτικών φυτών διεξάγεται στο πλαίσιο των εορτασμών των 40 ετών από την έναρξη λειτουργίας της Ιατρικής Σχολής. Αρχικά, η θεματολογία θα καλύψει την ιστορική εξέλιξη της βοτανοθεραπείας, ενώ στη συνέχεια οι ομιλητές θα αναφερθούν σε ορισμένα χαρακτηριστικά παραδείγματα φυτικών προϊόντων που εξακολουθούν να αποτελούν θέματα ερευνητικής αιχμής. Τέλος, η καθηγήτρια Μαρία Κωνσταντή θα παρουσιάσει έναν ηλεκτρονικό πανδέκτη με τα φαρμακευτικά φυτά της Ηπείρου, ενώ ο καθηγητής Λέανδρος Σκαλτσούνης θα αναφερθεί στις σύγχρονες εξελίξεις της Φαρμακογνωσίας.
Τη σχετική πρόσκληση υπογράφει ο Ομότιμος Καθηγητής Φαρμακολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Μάριος Μαρσέλος, μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής της εκδήλωσης μαζί με τον Πρόεδρο της Ιατρικής Καθηγητή Μηνά Πασχόπουλο και τον Πρόεδρο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ιωαννίνων Δημήτρη Μήτρικα.

ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ