Αξιολόγηση δομών και προσωπικού ζητούν οι Πρυτάνεις για τα ΤΕΙ

on .

PANEPISTHMIO IOAN

• Την οικονομική ενίσχυση των τμημάτων των ΑΕΙ με το ποσό των 20.000 ευρώ ανά Τμήμα, μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων και τη διάθεση 10.000 ευρώ ανά μεταπτυχιακό πρόγραμμα που δεν έχει δίδακτρα, ανακοίνωσε ο Υπουργός Παιδείας στην Σύνοδο των Πρυτάνεων, από τους οποίους για ακόμη μια φορά τέθηκε επιτακτικά το θέμα της χρηματοδότησης.
Αυτό έκανε γνωστό ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Γ. Καψάλης, κατά την χθεσινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στα τοπικά ΜΜΕ, ανακοινώνοντας ταυτόχρονα ότι εξελέγη στο Προεδρείο της Συνόδου για το επόμενο ακαδημαϊκό έτος, μαζί με τους συναδέλφους του από το ΑΠΘ και το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Όπως ανέφερε ο κ. Καψάλης στη Σύνοδο εκφράστηκε, μεταξύ άλλων, η ανησυχία για τις διαδικασίες που ακολουθούνται αναφορικά με την ίδρυση «Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής».
Αναφορικά με την συνένωση ΑΕΙ-ΤΕΙ και τη λεγόμενη «πανεπιστημιοποίηση» των ΤΕΙ ο Γ. Καψάλης υπογράμμισε ότι αυτό που ζητούν οι πρυτάνεις είναι η ακαδημαϊκότητα.  Όπως ανέφερε ανεξάρτητα από την τοπική δυναμική, θα πρέπει να υπάρξει αξιολόγηση δομών και προσωπικού, ώστε να μην προκύψει απλώς μια μετονομασία ιδιοτήτων καθηγητών.
Ο Πρύτανης αναφέρθηκε στη Σύνοδο και στις διεργασίες που έχουν γίνει αναφορικά με την συνεργασία του Πανεπ. Ιωαννίνων και του ΤΕΙ Ηπείρου, κάνοντας λόγο για μια θετική εμπειρία.

ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ