Να ρωτάει και τους Δήμους το Υπουργείο πριν προβεί σε προκηρύξεις προσλήψεων

on .

ERGATES KATHARIOTHTAS

• Να προηγείται διαβούλευση και να μην ενεργεί μονομερώς όταν λαμβάνει αποφάσεις που αφορούν άμεσα στα οικονομικά των Δήμων, καλεί την Κυβέρνηση ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Θωμάς Μπέγκας, με αφορμή την συμπληρωματική πρόσληψη προσωπικού για υπηρεσίες ανταποδοτικού χαρακτήρα έτους 2017, που ενέκρινε ομόφωνα χθες το Δημοτικό Συμβούλιο Ιωαννίνων.
Ωστόσο, κλείνοντας τη συνεδρίαση ο Δήμαρχος έσπευσε να διευκρινίσει πως «η χρηστή οικονομική διαχείριση δίνει τη δυνατότητα στο Δήμο να καλύψει το μισθολογικό κόστος που θα προκύψει από τις νέες προσλήψεις».
47 προσλήψεις
Στο Δήμο Ιωαννιτών, θα προσληφθούν συνολικά 47 άτομα και πιο συγκεκριμένα 33 εργάτες καθαριότητας (ΥΕ), 6 οδηγοί (ΔΕ), 1 ηλεκτροτεχνίτης (ΔΕ), 1 τεχνίτης μηχανοτεχνίτης (ΔΕ), 1 τεχνίτης φανοποιίας και βαφής αυτοκινήτων (ΔΕ), 3 χειριστές μηχανημάτων έργων (ΔΕ) και 2 ηλεκτρολόγοι (ΔΕ). Για τη δαπάνη μισθοδοσίας, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, έχουν προβλεφθεί αντίστοιχες πιστώσεις.
Η «Λαϊκή Συσπείρωση»
Από την χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, απουσίαζε ο δημοτικός σύμβουλος της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Τάκης Τασιούλας.
Σε επιστολή του προς τον Πρόεδρο Γιώργο Παπαδιώτη κάνει γνωστό ότι θα υπερψήφιζε τις προσλήψεις, σημειώνοντας, μεταξύ άλλων, ότι «δεν ικανοποιείται το αίτημα για μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις, αλλά τουλάχιστον ικανοποιείται το αίτημα για κάποιο αριθμό προσλήψεων σε ένα κλάδο που οι ελλείψεις προσωπικού είναι τεράστιες».
Παράλληλα, σημειώνει ότι «για την Λαϊκή Συσπείρωση οι προσλήψεις που συζητιούνται σήμερα, είναι αποτέλεσμα του αγώνα των εργαζομένων τόσο στα Γιάννενα όσο και σε όλη την Ελλάδα…».

ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ