Το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και στη λίστα των «Times»!

on .

PANEPISTHMIO GLYPTO

• Mία ακόμη καλή θέση κατακτά το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, αυτή τη φορά σε νέα διεθνή λίστα βρετανικού περιοδικού, μαζί με αρκετά μεγάλα ιδρύματα της χώρας μας που εμφανίζονται στο ίδιο επίπεδο με αυτό.
Το γεγονός έχει τη σημασία του όπως και κάθε διεθνής κατάταξη που περιλαμβάνει και το ανώτατο εκπαιδευτικό ίδρυμα της Ηπείρου, καθώς αποδεικνύει ότι στους κόλπους του παράγεται ένα αξιόλογο ερευνητικό έργο. Την ικανοποίησή του για το γεγονός εξέφρασε χθες ο Πρύτανης Γιώργος Καψάλης.
Μαζί με τρία ακόμη ΑΕΙ
Τη δεύτερη θέση ανάμεσα στα ελληνικά ΑΕΙ καταλαμβάνει το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων σύμφωνα με τη νέα διεθνή κατάταξη της βρετανικής εφημερίδας «The Times» (Times Higher Education World University Rankings 2018), ενός από τα σημαντικότερα συστήματα κατάταξης Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, όπως έκανε γνωστό χθες ο κ. Καψάλης. Στην ίδια θέση κατετάγησαν το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Σε σύνολο 1.000 ανώτατων ιδρυμάτων, τα τέσσερα Πανεπιστήμια κατατάσσονται στις θέσεις 501 με 600. Πιο πάνω βρίσκεται μόνο το Πανεπιστήμιο Κρήτης, στις θέσεις 351 με 400.
Διδασκαλία, έρευνα, εικόνα…
Η συγκεκριμένη αξιολόγηση λαμβάνει υπόψη της, όπως ανέφερε ο Πρύτανης, κριτήρια όπως η διδασκαλία, η έρευνα και η διεθνής εικόνα. Ιδιαιτέρα σημαντικό είναι το γεγονός, όπως είπε, πως σύμφωνα με τη συγκεκριμένη κατάταξη το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων έχει βελτιώσει κατά μία θέση την αξιολογική του σειρά σε εθνικό επίπεδο. Ιδιαίτερα δε επισήμανε την αναφορά του συστήματος αξιολόγησης στην ποιότητα του ερευνητικού έργου με βάση τον δείκτη των αναφορών στο δημοσιευμένο έργο που παράγει το Ίδρυμα (citations), σύμφωνα με την οποία το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων καταλαμβάνει την πρώτη θέση από τα τέσσερα ελληνικά Ιδρύματα που έχουν καταταγεί στη δεύτερη αξιολογική σειρά.
Ικανοποίηση Καψάλη
«Εκφράζουμε την ιδιαίτερη ικανοποίησή μας για την επιτυχία αυτή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, το οποίο παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία βρίσκεται σε τόσο υψηλές θέσεις στα συστήματα διεθνούς κατάταξης των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων», τόνισε χθες ο Γιώργος Καψάλης, προσθέτοντας πως «το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με το κοινωνικό πρόσωπο που επιδεικνύει και ενισχύει συνεχώς το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων αποτελεί μία μεγάλη επιτυχία όλων των μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας».

ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ