«Λουκέτο» και στα τακτικά χειρουργεία του νοσοκομείου Άρτας!

on .

NOSOKOMEIO ARTAS

• Για πρώτη φορά τα τελευταία τουλάχιστον χρόνια  νοσοκομεία οδηγούνται σε αποφάσεις διακοπής τακτικών χειρουργείων από έλλειψη πιστώσεων.
Μετά το νοσοκομείο «Χατζηκώστα», ανάλογη απόφαση έλαβε και το νοσοκομείο Άρτας, καθώς με απόφαση του Διοικητή του Βασίλη Μπαλάσκα (που εκδόθηκε στις 28 Ιουνίου 2017) δόθηκε εντολή -και με δικαιολογία τις περιορισμένες πιστώσεις- να μην προγραμματίζονται τακτικές χειρουργικές επεμβάσεις της Νευροχειρουργικής και της Ορθοπεδικής Κλινικής!
Το θέμα αναδεικνύει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) με ανοικτή της επιστολή προς τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, στην οποία μεταξύ άλλων, αναφέρει:
«Έρχεται Δεκαπενταύγουστος. Τέτοιες ημέρες συνηθίζετε να πηγαίνετε στο πανηγύρι του χωριού σας, στα ορεινά της Άρτας. Χορεύετε παρέα με την κυρία Γεροβασίλη βουλευτή Άρτας. Μαζί σας μπορεί να βρίσκεται ο Διοικητής του Νοσοκομείου Άρτας γνωστός χειροκροτητής της κας Γεροβασίλη. Καλό είναι όπως πηγαίνετε για το χωριό σας να κάνετε μία στάση στο Νοσοκομείο της Άρτας. Να ζητήσετε από τους γιατρούς να σας δείξουν την απόφαση του Διοικητή του Νοσοκομείου για διακοπή των χειρουργικών επεμβάσεων Ορθοπεδικών και Νευροχειρουργικών τακτικών περιστατικών λόγω έλλειψης μπάτζετ από 28/6/2017» αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή της».
 Η ΠΟΕΔΗΝ απευθυνόμενη πάντα στον πρωθυπουργό  προσθέτει: «Θα ενημερωθείτε επίσης ότι ίδια απόφαση για διακοπή των χειρουργείων υπάρχει και σε άλλο Νοσοκομείο της περιοχής, το ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ Ιωαννίνων. Να συνομιλήσετε με ασθενείς που είναι κάτοικοι Λευκάδας, Πρέβεζας, Άρτας και άλλων περιοχών που δεν μπορούν να χειρουργηθούν, πονάνε, κινδυνεύει η ζωή τους και είναι αναγκασμένοι να περιμένουν έως τα μέσα Σεπτέμβρη και βλέπουν ή να αναζητήσουν να χειρουργηθούν σε Νοσοκομεία της Αθήνας ή της Θεσσαλονίκης».

Η Νέα Δημοκρατία
Θέση στο ζήτημα που ανέκυψε πήρε και ο τομεάρχης Υγείας της Ν.Δ. Βασίλης Οικονόμου, δηλώνοντας πώς:  «οι δυσάρεστες εκπλήξεις, εξαιτίας της κυβερνητικής ανικανότητας δεν λένε να σταματήσουν στο χώρο της Υγείας. Αυτήν τη φορά θύματα της πιο ανεπαρκούς ηγεσίας που πέρασε ποτέ από το Υπουργείο Υγείας είναι οι κάτοικοι της Ηπείρου και μάλιστα εν μέσω καλοκαιριού. Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ θα μείνει στην ιστορία ως η πιο αποτυχημένη Κυβέρνηση από την Μεταπολίτευση μέχρι σήμερα. Γιατί τα ψέματα έχουν “κοντά ποδάρια” και η ανυπαρξία δεν καλύπτεται από φθηνά επικοινωνιακά σόου».

Η απάντηση του Διοικητή
Μετά την έκταση που πήρε το θέμα ο Διοικητής του Νοσοκομείου Άρτας εξέδωσε ανακοίνωση- απάντηση με την οποία επιτίθεται στον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ κ. Γιαννακό, στην οποία ωστόσο δεν κάνει καμία αναφορά στις περιορισμένες πιστώσεις – που ο ίδιος τις επικαλούνταν στην απόφασή του- δικαιολογεί δε την απόφαση αναστολής των χειρουργείων προκειμένου να  μπορούν να εξυπηρετηθούν τα επείγοντα περιστατικά (ατυχήματα κτλ) που λόγω θέρους είναι αυξημένα. Προσθέτει ακόμη ότι με τη διακοπή των τακτικών χειρουργείων  δεν απειλείται η υγεία των ασθενών.  

ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ