Από αύριο ραγδαία αλλαγή του καιρού με καταιγίδες

on .

emy

• Λίγες ώρες φαίνεται πως έμειναν ακόμη για να μας… αποχαιρετίσει, ίσως οριστικά για φέτος, ο καύσωνας των τελευταίων ημερών, που ταλαιπωρεί τους πολίτες ολόκληρης σχεδόν της χώρας.
Μάλιστα, οι προβλέψεις των μετεωρολόγων κάνουν λόγο για απότομη αλλαγή του καιρού, αφού – εάν επαληθευτούν - ο καύσωνας θα δώσει τη θέση του στις καταιγίδες και το χαλάζι!
Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Γιάννη Καλλιάνο η ζέστη θα συνεχισθεί μέχρι και αύριο το μεσημέρι. Στη συνέχεια η αλλαγή του καιρού θα προκληθεί από έναν δυνατό βορειοδυτικό άνεμο από το Ιόνιο και τα δυτικά της χώρας που σταδιακά θα προκαλέσει πτώση της θερμοκρασίας πρώτα από τη δυτική Ελλάδα και εν συνεχεία αυτή η πτώση της θερμοκρασίας θα γίνει αισθητή και στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας από την Κυριακή.

Και έκτακτο δελτίο
Μάλιστα, από τη Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου ανακοινώνεται ότι από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία εκδόθηκε Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης του καιρού για το επόμενο τριήμερο. Σύμφωνα με αυτό και σήμερα Παρασκευή, στα Δυτικά Ηπειρωτικά η θερμοκρασία αναμένεται να φτάσει τους 40 βαθμούς Κελσίου και κατά τόπους τους 41 βαθμούς.
Αλλαγή καιρού θα σημειωθεί το Σαββατοκύριακο, κατά το οποίο στα Βόρεια θα εκδηλωθούν καταιγίδες, οι οποίες τοπικά θα έχουν έντονη μορφή και θα συνοδεύονται από ισχυρούς ανέμους και χαλαζοπτώσεις. Η θερμοκρασία, από τα Δυτικά θα σημειώσει πτώση από αύριο, Σάββατο.  Η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας, με βάση τις παραπάνω προβλέψεις, εφιστά την προσοχή σε Δήμους, εμπλεκόμενους φορείς και στους πολίτες.

ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ