Αλαλούμ με τις δηλώσεις του Υπ. Παιδείας για την κατάργηση των πανελλαδικών

on .

PANELLADIKES

• Την επικαιρότητα σχεδόν μονοπωλεί το τελευταίο διάστημα ο Υπουργός Παιδείας Κ. Γαβρόγλου, που με κάθε ευκαιρία… ταράζει τα νερά με τις δηλώσεις του, προκαλώντας αντιδράσεις ακόμη και στο εσωτερικό του ΣΥ­ΡΙΖΑ.
Έτσι λοιπόν μετά την κλήρωση για επιλογή σημαιοφόρων, αλλά και τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας για τα περί μη στρατιωτικής του θητείας χάρη σε διάταγμα της Χούντας, που του έδωσε το δικαίωμα εξαγοράς, ο Υπουργός Παιδείας επανέφερε την κατάργηση των πανελλαδικών εξετάσεων, δηλώνοντας σε νέα συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «πρόθεση του Υπουργείου Παιδείας είναι το απολύτως αντιπαιδαγωγικό σύστημα των εισαγωγικών να γίνει σύντομα παρελθόν», τονίζοντας ότι «το σημερινό σύστημα των Πανελλαδικών Εξετάσεων, αν και αδιάβλητο, έχει ολοκληρώσει τον κύκλο του και είναι ένα από τα μεγαλύτερα αγκάθια που υπονομεύει την εκπαιδευτική και παιδαγωγική λειτουργία του Λυκείου ως αυτόνομη βαθμίδα εκπαίδευσης. Γι' αυτό και είναι επιβεβλημένο να καταργηθεί, ώστε να αποκατασταθεί η παιδαγωγική αυτονομία του Λυκείου».
Σε πέντε χρόνια!
Η δήλωση αυτή έρχεται σε συνέχεια συνέντευξής του στην ΕΡΤ στην οποία αναφέρθηκε στην κατάργηση των Πανελλαδικών τονίζοντας ότι αυτή τη φορά θα αλλάξει σε πέντε χρόνια αντί σε τρία που είχε πει σε προηγούμενες δηλώσεις του.
Μάλιστα ανέφερε ότι «δεν μπορεί να υπάρχει εισαγωγή στο πανεπιστήμιο, χωρίς κάποιου είδους εξετάσεις», ενώ ανακοίνωσε ότι για ένα διάστημα αρχικά τριών ετών πρέπει να υπάρχει ένα μικτό σύστημα εξετάσεων. «Ένα ποσοστό το απολυτήριο, ένα ποσοστό τα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα», είπε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε ότι «είναι απολύτως ρεαλιστικό σε πέντε χρόνια το σημερινό σύστημα εξετάσεων να αποτελεί παρελθόν».
NΔ: Ρεσιτάλ υποκρισίας…
Τα «μπρος-πίσω» του Υπουργού Παιδείας καυτηρίασε με ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία κάνοντας λόγο για «ρεσιτάλ υποκρισίας και ανευθυνότητας».
Από το Γραφείο Τύπου του Γραμματέα Π.Ε. Ν.Δ., βουλευτή Ηρακλείου Λευτέρη Αυγενάκη, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
«Ο κ. Γαβρόγλου με ένα νέο ρεσιτάλ υποκρισίας και ανευθυνότητας, παίζει με τα νεύρα μαθητών και γονιών. Το κάνει για να ξεπεράσει τις αλγεινές εντυπώσεις που προκάλεσε το “σκανδαλάκι”, όπως ο ίδιος λέει, με την εξαγορά της θητείας του από τη χούντα. Αλλά και τις αντιδράσεις που προκάλεσε η απόφασή του να βάλει σε λοταρία την ανάδειξη σημαιοφόρων. Ανακοινώνει πως θα καταργήσουν τις Πανελλαδικές εξετάσεις την μια σε τρία χρόνια και την άλλη σε πέντε. Τότε, δηλαδή, που θα είναι στην Αντιπολίτευση.
Με κάλπικες υποσχέσεις προσπαθεί να ξεφύγει από το προσωπικό αδιέξοδο στο οποίο βρίσκεται».

ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ