Επιτέλους κυκλικός κόμβος στην Εφύρας - Βελουχιώτη

on .

EFYRAS BELOYXIOTH

• Επιτέλους σε μια διασταύρωση – καρμανιόλα, όπου έχουν σημειωθεί πολλά τροχαία ατυχήματα, θα κατασκευαστεί κυκλικός κόμβος.
Πρόκειται για την περιοχή Εφύρας – Βελουχιώτη, στην οποία θα ξεκινήσουν άμεσα εργασίες, μιας και χθες ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Θ. Μπέγκας προχώρησε στην υπογραφή της σύμβασης με τον ανάδοχο για το έργο με τίτλο «Διαμόρφωση Κόμβων πόλης Ιωαννίνων- Κόμβος Εφύρας-Βελουχιώτη», προϋπολογισμού 503.000 ευρώ με τον ΦΠΑ.

Οι παρεμβάσεις 
Στον κόμβο προβλέπεται η διεύρυνση του οδοστρώματος με την εκτέλεση χωματουργικών εργασιών  που αφορούν την αφαίρεση των επιφανειακών φυτικών γαιών, την εκσκαφή των απαραίτητων ορυγμάτων για την εν συνεχεία κατασκευή των απαραίτητων επιχωμάτων που προβλέπονται στη συγκοινωνιακή μελέτη. Προβλέπονται έργα διόρθωσης των γεωμετρικών χαρακτηριστικών των καμπυλών του κόμβου για τη διόρθωση της καμπυλότητας και των περιορισμών που τίθενται λόγω της εγκεκριμένης ζώνης απαλλοτρίωσης. Επίσης θα γίνουν εργασίες για τη διευθέτηση της απορροής των όμβριων υδάτων με την κατασκευή σωληνωτών για την απορροή των όμβριων στην περιοχή του κόμβου με αντίστοιχη κατασκευή φρεατίων υδατοσυλλογής. Παράλληλα θα γίνουν εργασίες για την ασφάλεια οδικής κυκλοφορίας που προβλέπουν την κατασκευή νησίδων, πινακίδων σήμανσης, οριζόντια διαγράμμιση, φωτισμός, ενώ θα γίνει και πλακόστρωση πεζοδρομίου πλάτους 1,30 σε όλο το μήκος της οδού από τον κόμβο έως το τέλος επέμβασης προς Περίβλεπτο.
Τέλος στο έργο προβλέπεται και μια σειρά παρεμβάσεων πρασίνου, ενώ θα κατασκευαστεί και νέο δίκτυο οδοφωτισμού.

Δηλώσεις
«Πρόκειται για μια συνολική παρέμβαση που δεν αφορά μόνο στην κατασκευή του κόμβου αλλά περιλαμβάνει μια σειρά έργων για τη συνολική αναδιαμόρφωση μιας περιοχής στην οποία δυστυχώς έχουν σημειωθεί πολλά τροχαία…», δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος Θ. Μπέγκας, ενώ από την πλευρά του ο Αντιδήμαρχος έργων, Γιάννης Λιόντος έκανε λόγο για αναγκαία παρέμβαση σε μια περιοχή όπου είχε μετατραπεί σε καρμανιόλα.
«Αν έπρεπε να κάνουμε μια τόσο μεγάλη παρέμβαση και να δημιουργήσουμε ένα κυκλικό κόμβο στην πόλη, αυτή θα ήταν στο συγκεκριμένο σημείο. Είμαι σίγουρος ότι μετά το τέλος του έργου η περιοχή δε θα μοιάζει σε τίποτα με αυτό που βιώνουν σήμερα καθημερινά εκατοντάδες συνδημότες μας που μένουν ή περνούν απ’ αυτή», ανέφερε χαρακτηριστικά.

ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ