Έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Πολιτικής Προστασίας στην Άρτα

on .

ARTA PANORAMIKH
• Έκτακτη σύσκεψη του Τοπικού Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αρταίων πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι στο Δημαρχείο, με πρωτοβουλία του Δημάρχου Αρταίων Χρήστου Τσιρογιάννη, με αφορμή τις πολύ υψηλές θερμοκρασίες που σημειώνονται τις τελευταίες ημέρες στην περιοχή και θα εξακολουθήσουν να υπάρχουν τα επόμενα 24ωρα, σύμφωνα με τις προβλέψεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας.
Στη σύσκεψη, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, υπήρξε συντονισμός όλων των αρμοδίων υπηρεσιών για την πρόληψη των πυρκαγιών. Ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης υπογράμμισε την ανάγκη συνέχισης της στενής συνεργασίας όλων των φορέων για την πρόληψη των πυρκαγιών, αλλά και για την άμεση κατάσβεσή τους, ενώ σημείωσε πως η Πολιτική Προστασία του Δήμου Αρταίων, όπως και η Δημοτική Ομάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών (ΔΟΑΚ) θα είναι συνέχεια επί ποδός για να συνδράμουν στο έργο της Πυροσβεστικής.
Να σημειωθεί, ότι λόγω των υψηλών θερμοκρασιών μέχρι και την Παρασκευή θα παραμένει ανοικτό  μέχρι και τις 8 το βράδυ το  ισόγειο του Δημαρχείου Άρτας.
Στην προσπάθεια που καταβάλουν όλοι οι φορείς δεν περισσεύει κανείς και είναι ιδιαίτερα σημαντική η συμβολή όλων των πολιτών. Για αυτό παρακαλούνται όλοι:
- Να επικοινωνούν άμεσα  με την Πυροσβεστική στο τηλέφωνο 199 σε περίπτωση που δουν κάποια πυρκαγιά να εκδηλώνεται
- Να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και μην πετούν αποτσίγαρα
- Να μην αφήνουν σκουπίδια ή μπουκάλια από γυαλί σε εκτάσεις με βλάστηση, καθώς υπάρχει κίνδυνος ανάφλεξης,
- Να αποφεύγουν τις εργασίες που ενδέχεται να προκαλέσουν πυρκαγιά,
- Ενώ παρακαλούνται όλοι όσοι ακόμη δεν έχουν καθαρίσει το οικόπεδά τους να το κάνουν, καθώς και να απομακρύνουν τους σωρούς από κλαδιά και χόρτα οι οποίοι εμφανίζονται στο κέντρο πολλών οικοπέδων και αποτελούν σοβαρό κίνδυνο για εκδήλωση ή εξάπλωση πυρκαγιάς.

ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ