Από τους «κομπασμούς» για άφθονο νερό, στις εκκλήσεις για μείωση της κατανάλωσης…

on .

BRYSH NERAKI

• Στο «στόχαστρο» της Ανεξάρτητης Δημοτικής Πρωτοπορίας του Νίκου Γκόντα, βρίσκεται η ΔΕΥΑΙ για  προβλήματα που προέκυψαν στην υδροδότηση της πόλης.

«Αντί να μεριμνήσει η Διοίκηση της ΔΕΥΑΙ για την εξασφάλιση απρόσκοπτης υδροδότησης του Δήμου μας, αυτή προτίμησε να δίνει οδηγίες σωστής χρήσης του νερού!», τονίζει στην ανακοίνωσή της, στην οποία χαρακτηρίζει «απεγνωσμένη την κίνηση του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΙ και της Δημοτικής Αρχής Ιωαννίνων», επισημαίνοντας ότι  «κατατάσσει την κατ εξοχήν υδροφόρα περιοχή μας στις περιοχές εκείνες που στερούνται  του πολύτιμου αγαθού του νερού».
«Δεν έχουν κοπάσει -συνεχίζει η Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία- ακόμη οι ιαχές των διοικούντων το Δήμο μας, που στη σχετική συζήτηση  στο Δημοτικό Συμβούλιο, κόμπαζαν για το άφθονο νερό που θα ρέει για την προσεχή δεκαετία,  που με τη δική τους φροντίδα,  θα ‘πλημύριζε’ όλα τα Δημοτικά Διαμερίσματα του Δήμου μας, λύνοντας οριστικά το ζήτημα της υδροδότησης {…}. Οι δημότες μας ωστόσο καλούνται να ακριβοπληρώνουν μια υπηρεσία, την οποία τελικά δεν απολαμβάνουν, επειδή τα τελευταία επτά χρόνια ούτε ένα έργο αύξησης της υδροδότησης δεν έγινε. Μάλιστα η σημερινή Δημοτική Αρχή, ενώ  έχει υπό τον δικό της έλεγχο σχεδόν και τις δύο πηγές υδροδότησης, τις πηγές Κρύας και τις πηγές Τούμπας του ΣΥΔΛΙ, εν τούτοις η πόλη μας αυτή την εποχή ‘διψάει’ και υπάρχουν υπεύθυνοι με ονοματεπώνυμα.  Επί τέλους ας συνέλθουν από τον λήθαργο οι διοικούντες την ΔΕΥΑΙ και ας μεριμνήσουν για την απρόσκοπτη υδροδότηση  όλων των δημοτικών διαμερισμάτων του δήμου Ιωαννιτών, όπως έχουν υποχρέωση».

ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ