Το… μαρτύριο της σταγόνας εν μέσω καύσωνα διαρκείας

on .

KAYSONAS ZESTH NERO

• Μπορεί η ΔΕΥΑΙ να κάνει έκκληση για ορθή χρήση του νερού, καθώς παρατηρούνται προβλήματα στην ομαλή υδροδότηση της πόλης των Ιωαννίνων (σχετικά έγραψε χθες ο «Π.Λ.»), ωστόσο και οι πολίτες από την πλευρά τους κάνουν έκκληση για λήψη μέτρων, ώστε να μην μένουν πολλές ώρες χωρίς νερό.
Και μάλιστα σε μια περίοδο που οι θερμοκρασίες ακολουθούν ανοδική πορεία και οι προβλέψεις των μετεωρολόγων κάνουν λόγο για καύσωνα τις επόμενες μέρες, ο οποίος θα επηρεάσει και την περιοχή μας, με το θερμόμετρο να χτυπάει «κόκκινο»!
Έκτακτο Δελτίο
Μάλιστα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία χθες εξέδωσε έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού, σύμφωνα με το οποίο το Σαββατοκύριακο, στα Δυτικά Ηπειρωτικά η θερμοκρασία θα φτάσει τους 40 και κατά τόπους τους 41 βαθμούς Κελσίου. Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία οι ίδιες καιρικές συνθήκες θα διατηρηθούν μέχρι τα μέσα τουλάχιστον της επόμενης εβδομάδας.
Η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου, ζητά από τις αρμόδιες υπηρεσίες και τους Δήμους να είναι σε αυξημένη ετοιμότητα για την αντιμετώπιση προβλημάτων που τυχόν ανακύψουν. 
Ε, όχι και χωρίς νερό!
Την ίδια ώρα, πληθαίνουν τα παράπονα κατοίκων των Ιωαννίνων για την ανεπαρκή υδροδότηση σε πολλές περιοχές της πόλης. Προβλήματα, όπως ανέφερε χθες στον «Π.Λ.» συμπολίτης (Γ.Π.) δεν υπάρχουν μόνο στην Αμπελιά, αλλά και στην Δροσιά. Και δεν πρόκειται απλώς για πτώση της πίεσης, αλλά και για πολύωρες διακοπές! Χαρακτηριστική επιστολή του στον «Π.Λ.», για την περιπέτεια που περνά τις τελευταίες μέρες, λόγω των διακοπών νερού. Γράφει χαρακτηριστικά:
«Την Τρίτη  1/8/2017 από ώρα 19.00 κόπηκε το νερό σε όλη την περιοχή Δροσιάς και ήλθε το πρωί της επομένης (περίπου 06.00). Ώρες διακοπής 10! Στις 2/8/2017 κόπηκε από τις 18.00 (!)  και ήλθε στις 06.00 της επομένης,  δηλ. 12 ώρες. Στις 3/8/2017 είχαμε υποσχέσεις ότι τακτοποιήθηκε το θέμα, αλλά δυστυχώς για εμάς. Διακοπή από τις 20.30 μέχρι το πρωί!. Σήμερα ποιος ξέρει τι μας περιμένει…
»Αλήθεια οι μηχανικοί της ΔΕΥΑΙ δεν μπορούν να υπολογίσουν πόσο νερό χρειάζεται η περιοχή και να αυξήσουν τις δεξαμενές ή να αυξήσουν τη χωρητικότητα των υπαρχόντων; »Μήπως δεν υπάρχει χώρος για την αύξηση της χωρητικότητας ή την κατασκευή νέων;  Έχω 30 χρόνια εδώ και είναι οι ίδιες δεξαμενές. Έπρεπε τότε να κάνουν καλύτερη πρόβλεψη! Ή να σκεφτούν κάποιοι από τους νύν  διοικούντες και καλοπληρωμένους ότι τα έργα έχουν μια διάρκεια ζωής και κάποια χαρακτηριστικά δεν είναι αιώνια και να κάνουν τα αυτονόητα»!

ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ