«Πρεμιέρα» στις διαδρομές από Γιάννενα – Δωδώνη

on .

GIANNENA DODONH SYNDESH KTEL

• Ανέκαθεν δημοφιλές αξιοθέατο για τους επισκέπτες της περιοχής μας ήταν ο αρχαιολογικός χώρος της Δωδώνης, αυτό όμως δε σημαίνει ότι δεν υπάρχουν περιθώρια για περαιτέρω αύξηση της επισκεψιμότητάς του.
Προς αυτή τη κατεύθυνση έχει βοηθήσει η Εγνατία Οδός, η οποία συντομεύει χρονικά την απόσταση απ’ τα Γιάννενα, ενώ σημαντικό ρόλο αναμένεται να παίξει και η καθιέρωση τουριστικών διαδρομών με λεωφορείο του Αστικού ΚΤΕΛ που κάνει «πρεμιέρα» σήμερα! Τουλάχιστον, αυτή είναι η προσδοκία του Δήμου Δωδώνης και της Περιφέρειας Ηπείρου που για το σκοπό αυτό συνεργάστηκαν με την Ένωση Ξενοδόχων και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων.
Για τους επαγγελματίες του τουρισμού, εξάλλου, η πρόταση προς τους πελάτες  τους για μια διαδρομή – ξενάγηση στην περιοχή μας που θα περιλαμβάνει και τον σημαντικότερο αρχαιολογικό της χώρο δε μπορεί παρά να λειτουργήσει θετικά!
Θετικά μηνύματα
Σήμερα λοιπόν ξεκινούν οι τουριστικές διαδρομές οι οποίες ενώνουν την πόλη των Ιωαννίνων με τον αρχαιολογικό χώρο της Δωδώνης και χθες έγινε έξω από την Περιφέρεια, στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου, η παρουσίαση της πρωτοβουλίας και των στόχων της από τους εκπροσώπους των φορέων που συμμετέχουν σ’ αυτήν.
Όπως τόνισε  Δήμαρχος Δωδώνης Χρήστος Ντακαλέτσης, «πρόκειται για ένα φιλόδοξο εγχείρημα το οποίο υλοποιείται με την χρηματοδότηση και την στήριξη της Περιφέρειας Ηπείρου. Στα Γιάννινα καταγράφεται αύξηση της τουριστικής κίνησης και με τις διαδρομές αυτές απαντούμε στην ανάγκη διασύνδεσης του αρχαιολογικού χώρου... Κάθε εγχείρημα για να πετύχει πρέπει να στηριχθεί από όλους και τα πρώτα μηνύματα που έχουμε λίγο πριν την έναρξη των διαδρομών είναι ιδιαίτερα ευχάριστα».
Το πρόγραμμα
Σύμφωνα με το πρόγραμμα, το οποίο παρουσίασε ο Αντιδήμαρχος Δωδώνης Γιώργος Θεοχάρης, οι τουριστικές διαδρομές θα γίνονται κάθε Σάββατο και Κυριακή με ενδεικτική ώρα αναχώρησης από το κέντρο των Ιωαννίνων στις 9.30 π.μ. και στις 12.30 μ.μ. Σημειώνεται ότι η μετακίνηση για τους τουρίστες, Έλληνες και ξένους είναι δωρεάν. Το λεωφορείο θα ξεκινά από την Κεντρική Πλατεία με επόμενες στάσεις στην Πλατεία Μαβίλη, στο ξενοδοχείο «Du Lac», στο ξενοδοχείο «Βυζάντιο», και το ξενοδοχείο «Epirus Palace».
Καλύπτεται ένα κενό
Ο υπεύθυνος στρατηγικού σχεδιασμού της Ένωσης Ξενοδόχων Ιωαννίνων Σαμ Κουδούνης, επισήμανε ότι με την καθιέρωση των τουριστικών διαδρομών καλύπτεται ένα μεγάλο κενό που καταγράφονταν μέχρι σήμερα. Όπως σημείωσε, «αξίζουν συγχαρητήρια στο Δήμο Δωδώνης γιατί υλοποιεί μία δράση απ' αυτές που χρειαζόμαστε. Ο αρχαιολογικός χώρος της Δωδώνης αποτελεί ένα μοναδικό τουριστικό προϊόν. Εμείς από την πλευρά μας θα βοηθήσουμε όσο μπορούμε ώστε η πρωτοβουλία αυτή να στηριχθεί και να μεγαλώσει καθώς αποτελεί ένα ακόμη εργαλείο και στις δράσεις που υλοποιεί η Ένωση Ξενοδόχων».
Την πρωτοβουλία επικροτεί και στηρίζει η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων, καθώς, όπως τόνισε ο Διευθυντής της Κωνσταντίνος Σουέρεφ, μπορεί να αυξήσει την επισκεψιμότητα στον αρχαιολογικό χώρο της Δωδώνης. «Η Δωδώνη ελκύει τουρίστες από ολόκληρο τον κόσμο καθώς αποτελεί έναν επίγειο παράδεισο. Η Εφορεία Αρχαιοτήτων επικροτεί την πρωτοβουλία και πιστεύουμε ότι θα αποτελέσει το έναυσμα για αύξηση της επισκεψιμότητας στον χώρο που αποτελεί κορυφαίο προορισμό», τόνισε χαρακτηριστικά.

ΚΩΣΤΑΣ ΑΓΟΡΗΣ

ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ