Σχέδιο για εκτεταμένες βελτιώσεις στους αθλητικούς χώρους του ΠΕΑΚΙ

on .

PEAKI ANTIPROSOPEIA

• Σειρά νέων παρεμβάσεων προκειμένου οι αθλητικές εγκαταστάσεις του ΠΕΑΚΙ να γίνουν πιο λειτουργικές και πιο φιλικές για τους αθλούμενους, τους συνοδούς, αλλά και τους φιλάθλους, σχεδιάζει η Επιτροπή Διοίκησης. Το «εμπόδιο» στα σχέδια αυτά, δεν είναι άλλο από τη χρηματοδότηση, καθώς η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού αδυνατεί να ανταποκριθεί σε όλα τα αιτήματα που υπάρχουν.
Χθες Αντιπροσωπεία της Επιτροπής Διοίκησης του ΠΕΑΚΙ, αποτελούμενη από τον πρόεδρό της κ. Παλατζίδη Ευάγγελο  και τους κ. Ντάνη Σπύρο και Μπάρκα Ελπινίκη, επισκέφτηκαν τον Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη στον οποίο παρουσίασαν το σχεδιασμό των επόμενων δύο χρόνων, ζητώντας τη συνδρομή της Περιφέρειας για την υλοποίησή του.
Οι παρεμβάσεις αφορούν και τους τρεις αθλητικούς χώρους, που ανήκουν στην ευθύνη της Διοίκησης του ΠΕΑΚΙ. Συγκεκριμένα όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ε.Δ.  αυτά που τέθηκαν υπόψη του  Περιφερειάρχη, αφορούν τα εξής:
• ασφαλτόστρωση του εξωτερικού χώρου του κολυμβητηρίου και χώρων της Λιμνοπούλας,
• αντικατάσταση μέρους του στεγάστρου της μεγάλης σκεπαστής του ΖΩΣΙΜΑΔΕΣ ώστε να μην υπάρχει τη νέα σεζόν πρόβλημα με το νέο ταρτάν και το νέο χλοοτάπητα (να μην δημιουργείται σκίαση),
• συνδρομή στο νέο πρόγραμμα που ξεκινά η Ε.Δ. του ΠΕΑΚΙ για πλαστικοποιήσεις και ανακατασκευή του συνόλου των εξωτερικών γηπέδων (μπάσκετ, βόλεϊ, τένις κ.λ.π.),
• στενή παρακολούθηση του ζητήματος ενεργειακής αναβάθμισης του κολυμβητηρίου,
• εξέταση σε συνεργασία και με το Δήμο Ιωαννιτών της υλοποίησης περαιτέρω ενεργειών αναβάθμισης την ποδοσφαιρικής εγκατάστασης στη Λιμνοπούλα
• η δυνατότητα δημιουργίας επιπλέον στεγασμένων χώρων στην εγκατάσταση του Πανηπειρωτικού Σταδίου στην Ανατολή.
Η Επιτροπή Διοίκησης έμεινε ικανοποιημένη από τη συνάντηση, καθώς όπως σημειώνει «η ανταπόκριση της Περιφέρειας και των υπηρεσιών της είναι ιδιαίτερα σημαντική μέχρι σήμερα στο έργο της Ε.Δ. του ΠΕΑΚΙ και ο κ. Καχριμάνης από τη μεριά του είδε θετικά τις προτεινόμενες παρεμβάσεις και για το επόμενο διάστημα». 
Η λειτουργικότητα των αθλητικών εγκαταστάσεων του ΠΕΑΚΙ, είναι μια από τις προτεραιότητες που πρέπει να τεθούν από όλους, καθώς σε αυτές γυμνάζονται καθημερινά χιλιάδες άτομα, μικροί και μεγάλοι, στους οποίους πρέπει να προστεθούν και τα παιχνίδια που δίνει ο ΠΑΣ Γιάννινα για το πρωτάθλημα ποδοσφαίρου της Super League. Και όπως επισημαίνει η Επιτροπή Διοίκησης «οι  χώροι ευθύνης του ΠΕΑΚΙ είναι το οξυγόνο για όλους τους αθλητές και πολίτες του λεκανοπεδίου».

ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ