Οι αυτοκινητόδρομοι της Ανάπτυξης...

on .

 IONIO NET AYTOKINHTODROMOI

• Το πρώτο βήμα για να απαντήσουν στις προκλήσεις του μέλλοντος, το οποίο  φαντάζει δύσκολο και απαιτητικό, πραγματοποιούν αρκετά γνωστά μέσα ενημέρωσης της Δυτικής Ελλάδας. Συγκρότησαν ένα ενημερωτικό δίκτυο, το ΙΟΝΙΟΝΕΤ, και προχωρούν σταδιακά, άλλα σταθερά στην ενεργοποίηση των στόχων.
Μια αρχική κίνηση είναι η έκδοση του ειδικού ένθετου «Οι αυτοκινητόδρομοι της ανάπτυξης», που θα κυκλοφορήσει μαζί με 9 εφημερίδες (μεταξύ τους και ο «Π.Λ.»), θα αναρτηθεί σε 10 ιστοσελίδες (και στο proinoslogos.gr) και θα προβληθεί από το Ionian TV.
Έτσι λοιπόν 9 εφημερίδες,10 ιστοσελίδες και ένας τηλεοπτικός σταθμός, από τα Γιάννενα μέχρι την Καλαμάτα και τα Ιόνια Νησιά, αποτελούν το πρώτο περιφερειακό ενημερωτικό δίκτυο, το IONIONET, την φιλοσοφία ίδρυσης του οποίου θα γνωρίσετε στο ειδικό ένθετο που θα βρείτε στο σημερινό φύλλο του Σαββατοκύριακου του «Π.Λ.».
«Συνδέουμε τόπους και ανθρώπους» λέει ο τίτλος του ιδρυτικού άρθρου στο οποίο συνοψίζεται ο συνδυασμός αναγκών που προκύπτουν σήμερα στις τοπικές κοινωνίες με τον ρόλο των τοπικών ΜΜΕ, που αν συγκροτηθούν σε δίκτυα, μπορούν να είναι πολύτιμοι οδηγοί στους δρόμους της ανάπτυξης.
Μέσα στο καλοκαίρι βρίσκεται σε δοκιμαστική λειτουργία και το φθινόπωρο αναμένεται να βγει στον «αέρα», ένα μεγάλο portal για την Δυτική Ελλάδα σε αμφίδρομη σχέση με τις συνεργαζόμενες ιστοσελίδες, ενώ σε φάση σχεδιασμού βρίσκονται και έντυπες εκδόσεις, γενικές και θεματικές.
Φιλοδοξία όσων συμμετέχουν είναι, πέραν της αναπτυξιακής λογικής, να ανοίξουν και ένα νέο μοντέλο λειτουργίας του περιφερειακού Τύπου της Ελλάδας. Το δίκτυο θα δίνει ακόμα την ευκαιρία στις επιχειρήσεις της Δυτικής Ελλάδας να προβληθούν και να γίνουν περισσότερο γνωστές σε περιοχές που τώρα με την κατασκευή των νέων μεγάλων και σύγχρονων αυτοκινητόδρομων βρίσκονται σε απόσταση… αναπνοής η μία με την άλλη!

 

Κάντε κλικ πάνω στην εικόνα για να δείτε το ένθετο!

ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ