Οι Ηπειρώτες του Εξωτερικού δίνουν ραντεβού στην Πρέβεζα

on .

PAGKOSMIO SYMBOYLIO HPEIROTON

• Στην πόλη της Πρέβεζας θα χτυπήσει η «καρδιά» της αποδημίας, αφού για ένα τριήμερο, από τις 27 έως τις 29 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί το 4ο Τακτικό Συνέδριο του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού.
Οι προετοιμασίες ήδη βρίσκονται σε καλό στάδιο και η γειτονική πόλη είναι έτοιμη να υποδεχθεί τους απόδημους Ηπειρώτες, οι οποίοι θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν και τις ιδιαίτερες πατρίδες τους.
Οι εργασίες του Συνεδρίου θα πραγματοποιηθούν στο Ξενοδοχείο «Margarona Royal, ενώ στο επίσημο δείπνο το βράδυ της Παρασκευής, 28 Ιουλίου, κύριος ομιλητής θα είναι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.
Στο συνέδριο έχουν προσκληθεί σημαντικοί ομιλητές, οι οποίοι γνωρίζουν την Ήπειρο και θα «μοιράσουν» την επιστημονική τους γνώση και εμπειρία για τις βασικές θεματικές του συνεδρίου, οι οποίες είναι η προώθηση της Ηπείρου ως τουριστικού προορισμού, η στήριξη και ενθάρρυνση της ελληνικής επιχειρηματικότητας και διασύνδεσής της στον κόσμο, αλλά και η δημιουργία συνεργασιών και δικτύων μεταξύ των μελών και των οργανισμών που συνδέονται με το Π.Σ.Η.Ε., όπως τονίζει ο Πρόεδρος του Συμβουλίου και της Οργανωτικής Επιτροπής Χρυσόστομος Δήμου.
Στο πλαίσιο του συνεδρίου θα εκτεθούν έργα, σε αίθουσα του ξενοδοχείου «Margarona Royal», του ζωγράφου Γιώργου Θ. Μήτση με θέμα «Μοναστήρια, εκκλησίες, εξωκλήσια και εικονίσματα της Άνω Δερόπολης». Τέλος,  θα βραβευθούν προσωπικότητες από τον χώρο της Αυτοδιοίκησης, Παιδείας, Επιχειρηματικότητας και Κοινωνικής Προσφοράς.

ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ