Ξεροπόταμος κατάντησε ο Γορμός από τις παράνομες επιχωματώσεις

on .

GORMOS POTAMOS

• S.O.S. εκπέμπει ο Γορμός ποταμός, παραπόταμος του Καλαμά, στο Δήμο Πωγωνίου, ο οποίος φαίνεται πως κι αυτός έχει πέσει θύμα της ανθρώπινης εκμετάλλευσης!
Ένα αποτρόπαιο θέαμα αντίκρυσαν οι Θηροφύλακες της 5ης ΚΟΗ, ο Πρόεδρος του Α.Σ.Ε.Α. Ιωαννίνων και ο Αντιπρόεδρς του Πανελλήνιου Συλλόγου Προστασίας Αγριας Πέστροφας και Fly Fishing  «ΑΣΤΡΑΙΟΣ», κατά την εξόρμησή τους στην περιοχή Παρακαλάμου.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση – καταγγελία του Συλλόγου Ερασιτεχνών Αλιέων Ιωαννίνων (παραθέτει και χαρακτηριστικές φωτογραφίες) στην θέση του πανέμορφου παραπόταμου του Καλαμά, του «Γορμού» αντίκρυσαν ένα ξεροπόταμο με λιμνάζοντα λιγοστά νερά. Κάποιοι φρόντισαν με παράνομες επιχωματώσεις και με επεμβάσεις στα αφύλακτα θυροφράγματα στην περιοχή των Αγιών, να διοχετέυσουν όλη την παροχή του ποταμού στα αρδευτικά αυλάκια, στερώντας τον ποταμό από την ελάχιστη -ούτε κάν την οικολογική λεγόμενη- έστω παροχή υδάτων, μετατρέποντάς τον σε ξεροπόταμο λιμναζόντων νερών. Και η ανακοίνωση καταλήγει σημειώνοντας ότι «οι εγκλωβισμένοι ιχθυοπληθυσμοί -και μεταξύ αυτών και η απειλούμενη ενδημική άγρια πέστροφα- έγιναν βορά στα στόματα των κάθε λογής παρανόμων οι οποίοι τους εξαφάνισαν κυριολεκτικά κάτω από την μύτη των τοπικών αρχών και υπηρεσιών που «αγρόν ηγόρασαν». Αξιος ο μισθός σας «κύριοι» και ΝΤΡΟΠΗ σας».

ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ