750 αιτήσεις στα Γιάννενα για Παιδ. Σταθμούς μέσω ΕΣΠΑ

on .

PAIDIKOS STATHMOS

• Εντυπωσιακή αύξηση του ενδιαφέροντος οικογενειών για συμμετοχή στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ των Παιδικών Σταθμών καταγράφηκε και στα Γιάννενα, όπως γίνεται αντιληπτό από τον αριθμό των αιτήσεων που υποβλήθηκαν φέτος στον Οργανισμό Κοινωνικής Πρόνοιας (ΟΚΠΑΠΑ).

Είναι γεγονός ότι η δωρεάν φιλοξενία παιδιών σε Σταθμούς, μέσω της ένταξης οικογενειών στο Πρόγραμμα «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» για τη σεζόν 2017 – 18 αποτελεί μία δελεαστική προσφορά για τις οικογένειες που, λόγω της κρίσης και των «ψαλιδισμένων» εισοδημάτων, συχνά δεν μπορούν να ανταποκριθούν ούτε καν στα απαιτούμενα τροφεία.
Θα εξυπηρετηθούν όλοι
Περίπου 750 αιτήσεις κατατέθηκαν φέτος στον ΟΚΠΑΠΑ για την φιλοξενία σε Παιδικούς Σταθμούς των Ιωαννίνων με χρηματοδότηση μέσω ΕΣΠΑ, ανέφερε χθες στον «Π.Λ.» ο Πρόεδρος του Οργανισμού Φίλιππος Τσουμάνης. Η αύξηση σε σχέση με πέρυσι που οι αιτήσεις έφτασαν τις 600 περίπου, είναι αξιοσημείωτη και ξεπερνά κατά πολύ τον Πανελλαδικό μέσο όρο του 10%. «Έχουμε μεριμνήσει και θα εξυπηρετήσουμε όλες αυτές τις αιτήσεις στους σταθμούς μας. Είναι μεγάλη βοήθεια το συγκεκριμένο πρόγραμμα για οικογένειες που έχουν ανάγκες και είναι υποχρέωσή μας να τις στηρίξουμε όπως μπορούμε», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Τσουμάνης.
Από 1ης Σεπτεμβρίου
Εδώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι το Πρόγραμμα «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» που υλοποιεί η Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Aυτοδιοίκησης θα τεθεί σε εφαρμογή για τη νέα σεζόν από την 1η Σεπτεμβρίου και θα καλύψει όλη τη χειμερινή περίοδο φτάνοντας ως τον Ιούνιο του 2018. Η επιλογή ωφελουμένων σ’ αυτό γίνεται με βάση οικονομικά και κοινωνικά κριτήρια. Στο μεταξύ, οι αιτήσεις για τους Παιδικούς Σταθμούς εκτός προγράμματος ΕΣΠΑ συνεχίζονται μέχρι και τις 30 Ιουνίου.

ΚΩΣΤΑΣ ΑΓΟΡΗΣ

ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ