Πανελλήνιο Συνέδριο Επεμβατικής Καρδιολογίας

on .

CARDIO AFISA 14 6 17
• Tο Πανελλήνιο Συνέδριο Επεμβατικής Καρδιολογίας με διεθνή συμμετοχή «Cardio Cath» θα λάβει χώρα για δεύτερη χρονιά το τριήμερο 22 έως 24 Ιουνίου στα Γιάννενα.
Στο επίκεντρό του θα είναι η παρουσίαση της Καινοτομίας και η Εκπαίδευση στην Επεμβατική Καρδιαγγειακή Ιατρική. Οργανωτές του είναι ο Καθηγητής Καρδιολογίας του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Λάμπρος Μιχάλης (ένθετη φωτό), ο Αναπλ. Καθηγητής Καρδιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, Κων/νος Τούτουζας και ο Αναπλ Καθηγητής του Πανεπιστημίου Columbia της Νέας Υόρκης και Προσκεκλημένος Καθηγητής της Σχολής Επιστημών Υγείας, του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Δημήτριος Καρμπαλιώτης.  
Στο τριήμερο επιστημονικό πρόγραμμα του Συνεδρίου που θα διεξαχθεί στο Συνεδριακό Κέντρο στη Νήσο Ιωαννίνων έχουν προσκληθεί να συμμετάσχουν ως ομιλητές πάνω από 80 διακεκριμένοι επιστήμονες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, οι οποίοι θα μεταφέρουν τις γνώσεις και εμπειρίες τους για τα νεώτερα δεδομένα στη διάγνωση και θεραπεία των καρδιαγγειακών παθήσεων.
Στόχος του Συνεδρίου είναι να αναδείξει τη διεθνή εμπειρία και πρακτική στο τομέα της Επεμβατικής Καρδιολογίας, αλλά και εν γένει των καρδιολογικών παθήσεων, φέρνοντας τους συνέδρους σε επαφή με τις εξελίξεις στην πρόληψη, διάγνωση και θεραπεία με τη βοήθεια σύγχρονων επεμβατικών μεθόδων. Οι σύνεδροι θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ζωντανές αναμεταδόσεις επεμβάσεων από νοσοκομεία της χώρας μας με τη συμμετοχή των παγκοσμίως διακεκριμένων καρδιολόγων, αλλά και από κέντρα αριστείας του εξωτερικού, όπου θα παρουσιαστούν όλες τις σύγχρονες εξελίξεις στην επεμβατική καρδιολογία.
Οι τεχνικές και τα περιστατικά που θα προβληθούν καλύπτουν τη επεμβατική θεραπεία όλου του φάσματος των Καρδιαγγειακών παθήσεων, ενώ καινοτόμες τεχνικές θα παρουσιαστούν για πρώτη φορά στη χώρα μας.

Και ανοιχτή εκδήλωση
Με την ευκαιρία του συνεδρίου θα διεξαχθεί το Σάββατο, 24 Ιουνίου, ώρες 19.00 με 21.00 ανοιχτή εκδήλωση για το κοινό με τίτλο: «Η Οικονομία και η Ηθική στην Υγεία». Τη διοργάνωση έχει αναλάβει η Β’ Καρδιολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων σε συνεργασία με το Ελληνικό Ίδρυμα Καρδιολογίας υπό την αιγίδα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Θα συντονίσουν οι Λ. Κ. Μιχάλης, Κ. Π. Τούτουζας και Δ. Ι. Καρμπαλιώτης, ενώ θα μιλήσουν οι κ.κ. Δ. Σιδερής, Ομότιμος Καθηγητής Καρδιολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Σ. Γερουλάνος, Καθηγητής Χειρουργικής του Πανεπιστήμιο Ζυρίχης, τ. καθηγητής Ιστορίας Ιατρικής του Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, Πρόεδρος Δ.Ε., Διεθνές Ιπποκράτειο Ίδρυμα, Σ. Κοσμίδης, τ. Γενικός γραμματέας της κυβέρνησης, τ. Βουλευτής Επικρατείας, Επίτιμος Δικηγόρος) και Π. Τούτουζας, Ομότιμος Καθηγητής Καρδιολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.
Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται πέραν των εισηγήσεων να συζητηθούν οι απόψεις και να απαντηθούν ερωτήματα των Πολιτών, στα περίπλοκα ηθικά διλήμματα που δημιουργεί παγκόσμια το υψηλό κόστος της Ιατρικής σε συνδυασμό με την γήρανση του πληθυσμού και τις αυξημένες ανάγκες για υπηρεσίες Υγείας.

ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ